Україна остаточно вийшла з ще однієї угоди СНД
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна остаточно вийшла з ще однієї угоди СНД

Україна остаточно вийшла з ще однієї угоди СНД
Джерело:  interfax.com.ua

Україна вийшла з угоди СНД про загальні умови поставок товарів. Відповідну постанову було прийнято 30 січня урядом України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

У пояснювальній записці Кабміну до проекту постанови зазначено, що угода втратила свою актуальність. Дана угода передбачала закріплення конкретних постачальників за конкретними покупцями, що, як вказується в документі, суперечить принципам ринкової економіки.

У Кабміні також пояснили, що дана угода в рамках СНД була ввведена під час переходу країн-учасниць співдружності до ринкових відносин. У ній були закріплені принципи торгово-економічних угод. В даний час дана угода застаріла в цілому і не відповідає сучасному стану відносин між країнами.

Це не перша угода СНД, з якої вийшла Україна. Раніше Кабмін припинив дію ще трьох угод, а саме "Про міждержавний обмін економічною інформацією", "Про обмін інформацією в сфері зовнішньоекономічної діяльності" та "Про співпрацю в сфері зовнішньоекономічної діяльності".

Нагадаємо, що 19 травня 2018 року президент України Петро Порошенко підписав указ про остаточне припинення участі України в роботі статутних органів СНД.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в серпні 2018 року представництво України при СНД закрилося.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?