Україна закрила представництво при СНД
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна закрила представництво при СНД

Україна закрила представництво при СНД

У серпні 2018 року представництво України при СНД закрилося.

Про це 28 серпня повідомив голова Виконавчого комітету СНД Сергій Лебедєв, передає ONLINE.UA з посиланням на Интерфакс.

При цьому виконавчий секретар СНД зазначив, що статутні органи Співдружності Незалежних Держав і далі підтримують контакт з Україною через українське посольство в Білорусі, де був призначений спеціальний співробітник з цих питань.

"Я в цьому трагічного нічого не бачу, тому що у нас десять років тому така ситуація була. Я все-таки сподіваюся, що Україна збереже свою присутність в Співдружності", - заявив Лебедєв, висловлюючи жаль через закриття представництва України при СНД.

Також Лебедєв зазначив, що Україна отримає запрошення на засідання ради глав урядів СНД, яке відбудеться 2 листопада в Астані. Він підкреслив, що "Україна не вийшла зі складу Співдружності, вона де-юре залишається державою учасником".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Петро Порошенко підписав указ про вихід України з міжнародних договорів СНД.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?