Україна отримає 12 млн доз одразу двох вакцин проти коронавірусу – Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає 12 млн доз одразу двох вакцин проти коронавірусу – Зеленський

Україна отримає 12 млн доз одразу двох вакцин проти коронавірусу – Зеленський
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський оголосив у п'ятницю, 5 лютого, що офіційний Київ отримав підтвердження щодо отримання 12 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу. Це будуть партії розробок від компаній AstraZeneca та NovaVax. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента, а також канал Міністерства охорони здоров'я у Telegram.

За словами державного лідера, він тримає на особистому контролі питання вакцин та неодноразово мав з цього приводу бесіди з іноземними колегами.

Під час наради за участі міністра охорони здоров’я Максима Степанова, той наголосив, українській стороні підтвердили надання 12 мільйонів доз вакцини. Йдеться про поставки вже з лютого.

“Команда МОЗ після тривалих перемовин отримала підтвердження щодо постачання 12 млн доз вакцин проти COVID-19. Крім того, ми отримали дозвіл на екстрене медичне застосування вакцин, тому надходження розпочнеться вже цього місяця. Наразі наші Угоди вже знаходяться на завершальному етапі узгодження в частині технічних деталей поставки та будуть підписані найближчими днями”, - підкреслив Степанов.

Зеленський у відповідь наголосив, що швидке подолання епідемії залежить від оперативного надходження вакцин.

“Знаю, що Кабінет Міністрів ретельно працює над розробкою сайту, який допоможе легко та зручно реєструватися українцям на вакцинацію. Як і кожен українець, чекаю на початок процесу вакцинації. 12 мільйонів доз – це хороший сигнал від наших партнерів, і цього буде достатньо, аби забезпечити вакцинування впродовж перших місяців після початку поставок”, - додав Зеленський.

У міністерстві підкреслили, що AstraZeneca розроблена у Великій Британії за участі Оксфордського університету, а створенням Novavax займалися фахівці зі Сполучених Штатів. Виробництво останньої за відповідної ліцензії налаштували в індійській Serum Institute. Контракт укладений між Serum Institute та Crown Agents.

Як повідомляв ONLINE.UA, наявні темпи масових вакцинацій проти коронавірусу COVID-19 у різних країнах світу демонструють можливість для людства подолати пандемію в наступні 7 років. Передбачається, що саме цей термін необхідний для повернення до нормального життя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?