Експерти оцінили терміни повернення світу до нормального життя після COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Експерти оцінили терміни повернення світу до нормального життя після COVID-19

Експерти оцінили терміни повернення світу до нормального життя після COVID-19
Джерело:  online.ua

Наявні темпи масових вакцинацій проти коронавірусу COVID-19 у різних країнах світу демонструють можливість для людства подолати пандемію в наступні 7 років. Передбачається, що саме цей термін необхідний для повернення до нормального життя. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloombers.

За оприлюдненими даними, лише за 7 років при сьогоденних темпах буде вакциновано близько 75% людського населення планети.

Згідно зі статистичними даними з різних країн, які почали масову імунізацію населення, на добу щеплення отримують близько 4,5 мільйона осіб.

“При таких темпах потрібні роки, щоб досягти значного рівня глобального імунітету”, - додали в агентстві.

Водночас припускається, що найближчими місяцями ринок вакцин розширюватиметься новими розробками, а географія їх поставок також стане ширшою. Це відповідно прискорить обсяги вакцинування по всьому світу.

Найбільша частка населення вакцинована наразі в Ізраїлі, фактично країна може повернутися до прекарантинного життя вже за два місяці. Для Великої Британії такий прогноз вказує на повернення за шість місяців, для Сполучених Штатів до кінця 2021 року, а для більшості європейських держав — за період від 2 до 4 років.

Варто нагадати, що Всесвітня організація охорони здоров’я вже виступала з критикою щодо розподілу вакцин проти коронавірусу. Найбільші частки перших партій викупили світові лідери, не залишився шансу на ранній початок імунізації в інших країнах.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство охорони здоров’я передбачає завершити кампанію з масової вакцинації проти коронавірусу COVID-19 до кінця 2021 року. Голова відомства Максим Степанов вважає можливим завершити імунізацію груп ризику у перші пів року після надходження препаратів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?