Україна отримає системи NASAMS на початку листопада
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає системи NASAMS на початку листопада

Україна отримає системи NASAMS на початку листопада
Джерело:  online.ua

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Україна отримає передові американські системи протиповітряної оборони NASAMS «на початку наступного місяця», задовольнивши одну з ключових вимог Києва щодо військової допомоги.

Джерело: The Washington Post

Україна отримає NASAMS у листопаді

Раніше Пентагон повідомляв, що він знаходиться в процесі закупівлі двох потужних зенітно-ракетних систем середньої дальності, відомих як NASAMS, які будуть доставлені в Україну протягом декількох тижнів.

Зараз те, що [українцям] потрібно понад усе інше… — це засоби протиповітряної оборони, — сказав Остін, зазначивши, що «ми наполегливо добиваємося, щоб вони отримали NASAMS, і ми очікуємо, що на початку наступного місяця ми зможемо дати їм цю можливість».

Цих двох систем буде недостатньо, щоб забезпечити Україні достатньо прикриття для захисту від російських ракетних атак, які все частіше націлюється на центри цивільного населення та інфраструктуру, яка їх підтримує.

Сполучені Штати планують надіслати в Україну шість додаткових систем протиповітряної оборони NASAMS, але для них ще потрібно укласти контракт і побудувати їх, і, ймовірно, до поставки ще залишається багато років.

Досі незрозуміло, чи планують Пентагон і його партнери з НАТО пришвидшити доставку до України інших систем протиповітряної оборони або в який термін вони можуть прибути.

Українські лідери наполягали на тому, що їм потрібна ATACMS виробництва США, яка може запускати ракети на відстань до 300 км, щоб вражати цілі в Криму, зокрема місця, які росіяни використовували для запуску безпілотників іранського виробництва, - пише видання.

Але лідери США не задовольнили цю вимогу, посилаючись на занепокоєння, що українські військові можуть використати можливості для нанесення ударів по території Росії, незважаючи на неодноразові обіцянки офіційних осіб у Києві, що вони не будуть цього робити.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?