Україна отримає від Австралії 30 БТР Bushmaster
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає від Австралії 30 БТР Bushmaster

Україна отримає від Австралії 30 БТР Bushmaster
Джерело:  online.ua

За інформацією президента Володимира Зеленського за підсумками переговорів на полях саміту НАТО у Вільнюсі, Австралія передасть Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть 30 БТР Bushmaster.

Джерело: Telegram Володимира Зеленського

Що відомо про нову військову допомогу від Австралії  

Зеленський на полях саміту НАТО провів переговори з прем’єр-міністром Австралії Ентоні Албенізі. Після зустрічі глава держави заявив що Австралія надає Україні новий пакет допомоги.

Дякую! Новий потужний оборонний пакет, включно з 30 Bushmaster. Як завжди, маємо й повне політичне розуміння. Успішна зустріч, - підкреслив глава держави.

З ким ще зустрічався Зеленський у Вільнюсі та про що говорив 

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте на полях саміту Альянсу у Вільнюсі.

Нідерланди мають розпочати підготовку українських пілотів на винищувачах F-16 у серпні.

Конкретні речі. На серпень - домовились почати підготовку пілотів. Наближаємо рішення щодо сучасної авіації для України, - зазначив глава держави.

Україна та Нідерланди також домовились про конкретний внесок Нідерландів у зміцнення нашої ППО та артилерії.

Зеленський подякував Рютте за підтримку на шляху в НАТО - як щодо запрошення, так і щодо гарантій безпеки на шляху, зокрема на двосторонній основі.

Президент також провів зустріч з прем'єр-міністром Британії Ріші Сунаком.

Третя зустріч і третій успіх для України на саміті за сьогодні, - зазначив Зеленський.

 Сторони обговорили оборонні потреби України, подальшу співпрацю щодо розширення спроможностей української армії на полі бою, зокрема завдяки далекобійній зброї та в майбутньому сучасній західній авіації.

Зеленський подякував Сунаку та Британії за підтримку вступу України до НАТО та участь у наданні Україні дієвих гарантій безпеки на період до членства в Альянсі.

Президент також вдячний Британії за нещодавнє успішне проведення Конференції з питань відновлення України в Лондоні та ухвалені рішення про надання державі довгострокової фінансової підтримки, зокрема шляхом спрямування заморожених активів на відбудову України.

Міцна підтримка України на шляху в НАТО. І готуємо гарантії безпеки для України на шляху в НАТО. Дуже хороша зустріч! - зазначив Зеленський.

Окрім цього Зеленський зустрівся із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

Розпочав зустріч з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Сьогодні перше засідання Ради Україна-НАТО. Ми разом зробимо все, щоб все пройшло ефективно, - підкреслив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?