Україна отримає від Франції обладнання для розмінування
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна отримає від Франції обладнання для розмінування

Україна отримає від Франції обладнання для розмінування
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон і президент України Володимир Зеленський провели плідну зустріч на саміті НАТО у Вільнюсі. 

Джерело: Twitter Володимира Зеленського

Франція передасть Україні інженерне обладнання для розмінування територій

Про це розказав у своєму Twitter Володимир Зеленський.

Президент України подякував Франції за постійну допомогу у війні з Росією. Так, з початку саміту НАТО у Вільнюсі Україна отримала запевнення від французьких партнерів, що в недалекому майбутньому на озброєння ЗСУ стануть далекобійні ракети SCALP – аналог британської Storm Shadow.

Зеленський також анонсував додаткове інженерне обладнання виробництва Франції для розмінування українських територій. Це стало відомо за результатами зустрічі на саміті НАТО з Емануелем Макроном.

Зустріч із паном Президентом Франції Еммануелем Макроном. Головне – оборона. Поінформував про ситуацію на полі бою зараз. Обговорили подальшу оборонну підтримку. Ще раз вдячний за кожну одиницю зброї, а особливо – за далекобійну зброю. Буде й додаткове інженерне обладнання для розмінування, – заявив Зеленський.

Понад 5 тисяч українських військових пройшли підготовку у Франції

Вже понад п'ять тисяч солдат і офіцерів ЗСУ закінчили військовий вишкіл у Франції. До кінця 2023 року таких українців буде близько 7 тисяч.

Про це пише в своєму Twitter міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню.

Він повідомив, що 5200 українських військових пройшли навчання від французьких інструкторів. 1600 з них – на території Польщі.

Лекорню наголосив, що це програма "з високою доданою вартістю" і адаптована до нагальних потреб українців.

Так, українських військових вчать користуватися технікою, яку передала Франція. Це САУ Caesar, ЗРК SAMP/T, так звані "колісні танки" AMX-10 RC та інші види озброєння.

Робота проводиться таким чином, щоб сформувати злагоджені батальйони (500-600 осіб). На полі бою російсько-української війни вони зможуть діяти як цілісна тактична одиниця.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?