Макрон обіцяє САУ Caesar та іншу зброю для ЗСУ
Категорія
Світ
Дата публікації

Макрон обіцяє САУ Caesar та іншу зброю для ЗСУ

Макрон обіцяє САУ Caesar та іншу зброю для ЗСУ
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон нагадав, що його команда поставила Збройним силам України артилерійські установки та зброю, а також публічно підтвердив, що офіційний Париж відправить ще більше зброї на початку 2023 року.

Джерело:  France 24

Україна отримає від Франції САУ Caesar та іншу зброю

В останні дні Франція відправила Україні більше зброї, артилерійські установки, Crotale (батареї протиповітряної оборони), обладнання понад те, що ми вже зробили, - заявив Еммануель Макрон на борту французького авіаносця "Шарль де Голль" біля узбережжя Єгипту.

За словами французького лідера, його команда уже з міністром збройних сил, щоб мати можливість знову поставити корисну зброю і боєприпаси в першому кварталі 2023 року, "щоб українці могли захистити себе від обстрілів.

Заплановані поставки включають самохідні артилерійські установки "Caesar", - офіційно підвердив Еммануель Макрон, однак поки відмовився називати їхню точну кількість.

Макрон публічно посварився з Ле Пен через зброю для України

Нещодавно президент Франції Еммануель Макрон публічно розкритикував очільницю фракції ультраправої партії "Національне об’єднання" Марін Ле Пен, яка почала скаржитися на те, що після військової допомоги Україні її країна нібито потерпає від нестачі зброї.

Як головнокомандувач армії можу вас запевнити, що кожного разу, коли ми щось робимо, ми робимо це, зберігаючи всі наші оборонні спроможності для нашої землі, наших критично важливих об’єктів і наших громадян... Я хочу, щоб наші співвітчизники знали, що гроші, які ми витрачаємо, ми витрачаємо на захист наших цінностей і нашої свободи. І ми знаємо, що це означає, – заявив нещодавно французький лідер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?