У Франції депутати хочуть розслідувати ймовірне фінансування партій Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

У Франції депутати хочуть розслідувати ймовірне фінансування партій Росією

У Франції депутати хочуть розслідувати ймовірне фінансування партій Росією
Джерело:  online.ua

Члени Національної асамблеї Франції хочуть перевірити ймовірне фінансування Росією політичних партій у країні. Йдеться про ультраправау партію Марін Ле Пен «Національне об’єднання».

Джерело: Reuters

У Франції перевірять партії на російське фінансування

Члени Національної асамблеї Франції заявили, що звернулися до президента нижньої палати парламенту країни з проханням створити комітет із розслідування ймовірного фінансування Росією політичних партій.

У листі, депутати заявили, що цей крок був викликаний нещодавнім розсекреченням розвідки США, яка свідчить про те, що Росія заплатила сотні мільйонів євро іноземним політичним партіям «з метою... вплинути на вибори».

Вісім депутатів, які належать до партії En Marche президента Франції Еммануеля Макрона, також відзначили, що ультраправа партія Марін Ле Пен «Національне об’єднання» все ще виплачує кредит, наданий російськими банками.

Ці факти чітко свідчать про те, що Росія хоче взяти участь у публічних дебатах у Франції... вони виправдовують створення слідчого комітету, щоб встановити, чи французькі політичні партії — і які саме — отримували вигоду від російського фінансування, — написали депутати.

Посилаючись на розсекречені дані розвідки США, високопоставлений чиновник адміністрації Байдена заявив 13 вересня, що Сполучені Штати очікують, що Росія в найближчі місяці все більше звертатиметься до прихованого політичного фінансування, щоб підірвати міжнародні санкції через війну в Україні та зберегти вплив Москви за кордоном.

Однак чиновник не уточнив, на які країни, як імовірно, були спрямовані зусилля російського впливу, і не надав конкретних доказів, щоб викласти заяви про таємне фінансування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?