Україна отримає від Канади 200 бронетранспортерів Senator
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає від Канади 200 бронетранспортерів Senator

Україна отримає від Канади 200 бронетранспортерів Senator
Джерело:  online.ua

Канада передасть Україні ще 200 бронетранспортерів Senator. Про це заявила міністерка оборони Аніта Ананд під час візиту до Києва.

Джерело: The Globe and Mail

Канада оголосила про передачу Україні нових БТР

Ананд у Києві зустрілася з міністром оборони Олексієм Резніковим. Вони обговорили способи задовольнити нагальні потреби України Канадою.

БТР Senator, виготовлені компанією Roshel, можуть перевозити вісім пасажирів, а також водія та пасажира на передньому сидінні. На машину можна встановлювати зброю, - зазначають ЗМІ.

Ці 200 машин призначені для безпечного транспортування бійців, поранених та техніки. Очікується, що до літа всі 200 автомобілів будуть відправлені в Україну.

Ці БТР будуть коштувати Канаді 90 мільйонів доларів США до додаткових 500 мільйонів доларів військової допомоги, яку Канада оголосила в листопаді минулого року.

Значна частина решти грошей була витрачена на купівлю в Україні американської передової зенітно-ракетної системи NASAMS і невизначеної кількості ракет.

А також ці гроші підуть на на закупівлю військового обладнання, обладнання для спостереження та зв’язку, палива та медикаментів.

Допомога Канади Україні

Канада вже передала Україні комплект із восьми броньованих машин і бронетранспортерів Senator. Вони були доставлені в Україну у травні 2022 року.

Загалом Канада надала Україні 2022 року допомогу в розмірі 3,4 мільярда доларів.

Однак, прем'єр-міністр Джастін Трюдо поки не готовий до відправки канадських бойових танків німецького виробництва в Україну.

Ми відправили величезну кількість різних типів озброєння, включаючи систему протиповітряної оборони. Ми розглянемо всі запити з України, але щодо танків Leopard 2 ми ще не готові.

Канада має понад 90 танків Leopard 2. Радник ОПУ Михайло Подоляк заявляв, що Зеленський звернеться з таким запитом до Трюдо, якщо Берлін дасть зелене світло на передачу танків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?