Україна отримає від Нідерландів радари для систем ППО
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає від Нідерландів радари для систем ППО

Україна отримає від Нідерландів радари для систем ППО
Джерело:  online.ua

Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен оголосила про передачу Україні чотирьох радіолокаційних систем спостереження VERA-EG на суму в 150 млн євро.

Джерело: сайт Міноборони Нідерландів

Що відомо про отримання радарних систем від Нідерландів 

Радари можуть бути використані зокрема для виявлення, локалізації, відстеження та ідентифікації повітряних, наземних і морських цілей. Таким чином Нідерланди роблять свій внесок в інтегровану протиповітряну оборону України, - зазначила Оллонгрен. 

Вона також нагадала, що міністри оборони країн Об’єднаних експедиційних сил під керівництвом Великої Британії домовились витратити 107 мільйони євро з Міжнародного фонду для України на зміцнення ППО Києва.

Крім того, завтра на засіданні Контактної групи з питань оборони України буде оголошено, що Нідерланди виділяють 40 мільйонів євро на закупівлю обладнання для протиповітряної оборони в межах багатостороннього партнерства, яке буде доставлено в Україну в найкоротші терміни, - наголосила глава Міноборони Нідерландів.

Система VERA-NG складається з трьох ресиверів сигналів випромінювання 360-градусного охоплення. Розрахунки системи передають бойовим постам ППО дані щодо виявлених цілей з координатами дальності, азимуту та висоти. Дальність роботи системи – 400 кілометрів із точністю до 20 метрів.

В МЗС відреагували на створення Ради Україна-НАТО без перспективи членства 

За словами очільника МЗС Дмитра Кулеби, Україна у майбутньому має стати повноцінним членом Альянсу, а не просто особливим партнером НАТО, тому створення Ради Україна - НАТО має супроводжуватися чітким кроком, який наблизить державу до членства.

Заснувати у Вільнюсі Раду Україна - НАТО без рішучого кроку до членства - все одно що надати танк без гармати. НАТО потрібна Україна як держава-член Альянсу, а не просто привілейований партнер, - підкреслив Кулеба.

Така заява Кулеби прозвучала за підсумками розмови з німецькою колегою Анналеною Бербок.

Він також висловив вдячність німецькій стороні за підтримку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?