Україна отримає від ООН масштабну допомогу - на що підуть гроші
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає від ООН масштабну допомогу - на що підуть гроші

Україна отримає від ООН масштабну допомогу - на що підуть гроші
Джерело:  Укрінформ

25 березня генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив про запуск Глобального плану гуманітарного реагування на коронавірус із загальним бюджетом 2 мільярди доларів. Представник офіційного Києва при ООН Сергій Кислиця звернув увагу на те, що даний план передбачає виділення понад 30 мільйонів доларів Україні. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

Український дипломат зазначив, ці гроші підуть для організації гуманітарного реагування саме на Сході України по обидві сторони розмежування, а саме: на підтримку закладів охорони здоров’я; на забезпечення продовольчої безпеки й товарів першої необхідності; на підтримку осіб похилого віку та людей з інвалідністю в умовах самоізоляції; на допомогу в організації дистанційної шкільної освіти.

Сергій Кислиця також підкреслив, що спочатку в ООН говорили про виділення 20 мільйонів доларів на боротьбу з коронавірусом, однак в результаті переговорів з представниками ООН, суму допомоги збільшили до 33 мільйонів доларів.

"Потрібно подбати про те, щоб найбільш незахищені категорії українців мали засоби для лікування й мінімізації негативного впливу коронавірусу", - заявив офіційний представник України в ООН.

Окрім того, також українські політики опрацювали з ВООЗ, ЮНІСЕФ, Програмою розвитку ООН інший пакет допомоги на 38 мільйонів доларів. Варто зазначити, що це фінансова підтримка міжнародних організацій щодо закупівлі ліків й обладнання, посилення координації на місцях та забезпечення фахового аналізу ситуації в країні.

Наразі відомо, що Глобальний план ООН передбачає припинення неконтрольованого поширення коронавірусу по всій Південній Америці, Африці, Близькому Сході та Азії, а також доставку необхідного лабораторного обладнання й медикаментів країнам, які найбільше цього потребують.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  офіційний Київ проводить термінові переговори  з Міжнародним валютним фондом за двома програми підтримки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?