Україна отримає від партнерів ще майже 1 млрд євро допомоги
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна отримає від партнерів ще майже 1 млрд євро допомоги

Україна отримає від партнерів ще майже 1 млрд євро допомоги
Джерело:  online.ua

Україна отримає майже мільярд євро допомоги, які допоможуть нашому народу пережити зиму на тлі руйнування армії РФ інфраструктури. Про це офіційно оголосили під час Міжнародної конференції на підтримку України, що відбулася в Парижі. 

Джерело: Фейсбук-сторінка глави Кабміну Дениса Шмигаля

Україні пообіцяли ще 1 млрд євро допомоги

За словами очільниці Міністерства закордонних справ Франції Катрін Колонни, 415 мільйонів євро будуть виділені на енергетичний сектор нашої країни, 25 мільйонів євро – на водопостачання, 38 мільйонів євро – на продовольство, 17 мільйонів євро – на охорону здоров'я та 22 мільйони євро – на транспорт.

Варто звернути увагу на те, що решту суми поки ще не розподілили остаточно.

Окрім того, наголошується, що загалом надати фінансову допомогу пообіцяли 46 країн і 24 міжнародні організації, які брали участь у конференції.

Головний підсумок дня – цілком конкретна допомога Україні, аби ми пройшли цю зиму з найменшими втратами. Створили дієву й ефективну платформу солідарності з Україною. Вона узагальнюватиме інформацію про наші потреби та забезпечить механізм миттєвої відповіді наших партнерів. Ініціювали потужну програму заміни 50 млн старих ламп на нові LED-лампи. Закупівлю 30 млн профінансує Єврокомісія. Так заощадимо 1 ГВт електроенергії та знизимо дефіцит у мережі, - розповідає очільник КМУ Денис Шмигаль.

Окрім того, глава українського уряду подякував владі Франції та особисто президенту Еммануелю Макрону за єднання партнерів з метою допомоги нашій країні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?