Україна отримає від США датчики фіксації застосування ядерної зброї
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає від США датчики фіксації застосування ядерної зброї

Україна отримає від США датчики фіксації застосування ядерної зброї
Джерело:  online.ua

Федеральне Нацуправління з питань ядерної безпеки США передасть Україні датчики виявлення високих рівнів радіації у разі застосування ядерної зброї чи брудної бомби. Ці датчики також допоможуть виявити організатора атаки із застосуванням ядерної зброї. 

Джерело: The New York Times

У США побоюються застосування Росією ядерної зброї проти України 

За інформацією видання, рішення було ухвалене на тлі побоювань застосування злочинною російською армією ядерної зброї у війні проти України.

У такому разі одразу ж можна буде довести використання РФ ядерної зброї проти України і притягнути Кремль до відповідальності.

У Федеральному управлінні США зазначили, що датчики будуть розгорнути по всіх регіонах України і надаватимуть інформацію про розмір, місце і наслідки будь-якого ядерного вибуху.

У відомстві зазначають, що таким чином Кремль не зможе застосувати ядерну зброю проти України безкарно.

На думку ядерних експертів, загальнодоступна інформація про таке оборонне планування може утримати РФ, давши їй зрозуміти, що США можуть викрити те, що називається операцією під хибним прапором.

Наприклад, РФ може неправдиво заявити, що Україна влаштувала ядерний вибух на полі бою. Але теоретично, маючи сенсорну мережу, США зможуть вказати на власний аналіз ядерної атрибуції, щоб показати, що атаку насправді здійснила РФ, - йдеться у матеріалі видання.

Росіяни шоковані військовою допомогою Заходу Україні 

За словами експерта Defense Express Івана Киричевського, озброєння, яке Україна отримує від західних партнерів стало дуже неприємним сюрпризом для злочинної російської армії та кремлівського керівництва.

Як виявилося, колісні танки пішли в нашу морську піхоту, це посилить нашу легку піхоту. Також стало публічно відомо, що одна із новосформованих бригад важкої піхоти отримала американські ракети APKWS, які наводяться за лазерним променем. Ці ракети однаково добрі, як збивати російські БПЛА "Ланцет", так і акуратно вирізати російські вогневі точки десь у приміщеннях, - зазначає Киричевський.

Експерт також підкреслив, що Словенія передала Україні ліцензійні копії БТР, що виробляються в Австрії і які слугуватимуть ефективним захистом українським військовим під час контрнаступу.

Це теж для росіян сюрприз. Дуже багато чого, що зараз у наших публічних джерелах з'являється для росіян, судячи з тональності їх описів, виявляється певним неприємним сюрпризом, - запевняє Киричевський.

На думку експерта, ЗСУ намагатимуться повторити успіх харківської операції під час нового контрнаступу, який очікується за декілька тижнів.

Більш того, зважаючи на те, яким специфічним видом бойових дій є прорив ешелонованої оборони противника, яка чіпляється за фортифікацію, найбільш непомітний етап підготовки - це накопичення засобів РЕБ, які будуть гасити російський зв'язок. А також накопичення різного роду безпілотників, які будуть знищувати їхні цілі. В першу чергу, росіянам ламатимуть систему зв'язку, - підкреслив експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?