Україна отримала новий потужний пакет допомоги від ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна отримала новий потужний пакет допомоги від ЄС

Україна отримала новий потужний пакет допомоги від ЄС
Джерело:  online.ua

Керівництво Євросоюзу узгодило надання додаткової фінансової допомоги Україні на тлі боротьби проти епідемії коронавірусу COVID-19. Офіційний Брюссель надасть українському партнеру 10 мільйонів євро. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Єврокомісії.

За оприлюдненими даними, йдеться перш за все про окремі постраждалі регіони.

"Єврокомісія виділила додаткові 10 мільйонів євро як гуманітарну допомогу для підтримки найбільш уразливих груп населення на сході України напередодні майбутньої зими та у відповідь на тривалу пандемію коронавірусу. Таким чином, гуманітарне фінансування ЄС для східної України у 2020 році складе 23 мільйони євро", - зауважили в офіційній заяві.

Станом на ранок 6 жовтня по всій Україні кількість випадків коронавірусу зросла до 234 584, за попередню добу вона збільшилася на 4 348.

Нагадаємо, у вівторок, 6 жовтня, відбувся самі Україна-ЄС, під час якого сторони обговорили поточний стан співпраці.

Напередодні президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн потрапила в самоізоляцію через COVID-19, однак Брюссель оперативно вирішив складнощі. Вона мала представляти європейську сторону на саміті, її замінив Високий представник ЄС — віцепрезидент Єврокомісії Жозеп Боррель.

Під час саміту офіційний Брюссель сподівався торкнутися не тільки економічних чи епідемічних питань.

Як повідомляв ONLINE.UA, європейська сторона очікує, що президент Володимир Зеленський розкриє свою позицію щодо стану мирного процесу у війні на Донбасі. Згідно з даними дипломатичних джерел, йдеться про особисту думку лідера щодо напрямків, у яких є значний прогрес та навпаки — де його немає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?