В ЄС нарешті розкрили, чого хочуть від Зеленського щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС нарешті розкрили, чого хочуть від Зеленського щодо Донбасу

В ЄС нарешті розкрили, чого хочуть від Зеленського щодо Донбасу
Джерело:  interfax.com.ua

Саміт Україна-ЄС відбудеться у вівторок, 6 жовтня. Європейська сторона очікує, що президент Володимир Зеленський розкриє свою позицію щодо стану мирного процесу у війні на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами джерела — високопоставленого європейського посадовця, перш за все Брюссель цікавить оцінки поточної ситуації.

"Ми хочемо почути від Зеленського його думку, його оцінку, де є прогрес, де його немає. Я впевнений, що обмін думками допоможе європейській стороні або в прямих контактах з президентом (Росії Володимиром) Путіним, або в більш багатосторонніх рамках", - пояснив інформатор.

Він додав, що європейська сторона повністю стоїть на одному боці з Україною, підтримує її суверенітет і територіальну цілісність перед агресивними викликами. Мир, як вважають у Брюсселі, лежить однозначно через виконання програми мінських домовленостей, особливо важлива у цьому роль Росії.

"І ми повторимо нашу стурбованість присутністю російського військового обладнання і персоналу на непідконтрольних уряду територіях", - додав посадовець, нагадавши про необхідність повного доступу місії ОБСЄ до окупованих районів.

Європейська сторона відзначила активність і конструктивність Зеленського у спробах врегулювати конфронтацію, Брюссель це фіксує та високо цінить.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська та російська сторона продовжують розробляти новий обмін полоненими, однак цей процес затягнутий поведінкою представників ОРДЛО. Президент Володимир Зеленський наголосив, що протилежна сторона досі не надала списків для узгодження бранців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?