Зеленський розкрив надзвичайні проблеми в переговорах з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський розкрив надзвичайні проблеми в переговорах з Росією

Зеленський розкрив надзвичайні проблеми в переговорах з Росією
Джерело:  online.ua

Українська та російська сторона продовжують розробляти новий обмін полоненими, однак цей процес затягнутий поведінкою представників ОРДЛО. Президент Володимир Зеленський наголосив, що протилежна сторона досі не надала списків для узгодження бранців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ під час візиту на Буковину.

За словами державного лідера, це єдина перешкода для організації обміну, яка існує наразі.

"Тут дуже проста логіка. Ми домовились про формат, коли обидві сторони подають списки. Ми подали, та сторона ще не подала. Вони почали говорити, що ті чи інші прізвища, вони не знають, де вони є, і їх повинні верифікувати представники Червоного Хреста", - пояснив Зеленський.

Президент зауважив, представники Червоного Хреста повинні отримати доступ до в'язнів на окупованих територіях, наразі українська сторона очікує відповідного дозволу. Це може зрушити процес обміну.

"На останній зустрічі радників нормандської четвірки — там, де був Андрій Єрмак, він домовився, що Червоний Хрест буде долучений і їх пустять вже на тимчасово окуповану територію. Як тільки це відбудеться — буде обмін. Але конкретної дати поки що немає. Ми всі чекаємо на це", - резюмував державний лідер.

Слід нагадати, обмін полоненими в Офісі президента називали однією з необхідних ланок в організації нового саміту "нормандської четвірки" на рівні лідерів.

Як повідомляв ONLINE.UA, Офіс президента відповів на звинувачення Рефата Чубарова та закликав не політизувати роботу української розвідки, спецслужб і дипломатів. В ОП почали стверджувати, що підготовка евакуації українців із Сирії ведеться. Окрім того, там додали, що Меджліс в силу об’єктивних причин, "не володіє конкретикою щодо цієї діяльності".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?