Україна отримала всі обіцяні танки Challenger 2 від Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримала всі обіцяні танки Challenger 2 від Британії

Україна отримала всі обіцяні танки Challenger 2 від Британії
Джерело:  online.ua

Велика Британія передала Україні всі обіцяна раніше танки Challenger 2. Вони вже прибули в Україні, а також запасні частини до них.

Джерело: міністр оборони Великої Британії Бен Воллес

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, виступаючи у четвер, 11 травня, в Палаті громад заявив, що усі обіцяні британські основні бойові танки Challenger 2, а також запасні частини до них прибули в Україну.

Я знаю, що всі наші танки прибули в країну... вони всі перебувають у країні. На них провели навчання як тут (у Британії. – Ред.), так і потім в Україні, і я знаю, що українські війська використовують їх, – зазначив він.

Challenger 2 – основний бойовий танк третього покоління сухопутних військ Великої Британії, який перебуває на озброєнні армій Сполученого Королівства та Оману, а тепер і України. Екіпаж складається з чотирьох людей. Танк має запас ходу у 550 км (340 миль) і може розвивати максимальну швидкість по дорозі до 59 км/год. Також його оснащено 120-міліметровою танковою гарматою L30A1 довжиною 55 калібрів.

Що відомо про постачання Україні ракет Storm Shadow

11 травня американські журналісти із CNN повідомили, що Велика Британія поставила Україні крилаті ракети Storm Shadow, надавши Збройним силам нашої країни новий ударний потенціал великої дальності напередодні довгоочікуваного контрнаступу українських військ.

Згодом глава Міноборони Британії Бен Воллес офіційно підтвердив передачу Україні далекобійних ракет Storm Shadow.

Сьогодні я можу підтвердити, що Велика Британія передає Україні ракети Storm Shadow. Storm Shadow – це високоточні ракети великої дальності, які можуть завдавати ударів з конвенціонального озброєння, – зазначив британський міністр.

На переконання Бена Воллеса, британські далекобійні ракети зможуть успішно доповнити інше західне озброєння, яке є в України, насамперед йдеться про системи HIMARS і Harpoon, а також ракети "Нептун" українського виробництва.

Використання Storm Shadow дозволить Україні відтіснити російські сили з української суверенної території, – наголосив британський міністр.

Що важливо розуміти, лідер Британії Ріші Сунак уже в 2023 році дав зрозуміти, що офіційний Лондон розглядає можливість надання зброї дальнього радіуса дії Україні.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?