Україна отримала 600 видів західних озброєнь для контрнаступу
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримала 600 видів західних озброєнь для контрнаступу

Україна отримала 600 видів західних озброєнь для контрнаступу
Джерело:  online.ua

Речник Командування армії США в Європі та Африці полковник Мартін О'Доннелл сказав, що Україна при контрнаступі зможе використовувати 600 видів західних озброєнь та амуніції.

Джерело: РБК-Україна

Західні союзники надали Україні сотні видів озброєнь

Ми колективно, не лише США, а й міжнародне співтовариство, надали Україні близько 600 видів озброєнь та амуніції: починаючи від танків "Абрамс" і до танків "Леопард", та системи "Петріот", - сказав він.

Полковник зазначив, що "це більше, ніж є в будь-якої однієї армії у світі, особливо у воюючої армії".

О'Доннелл сказав, що "Україна чудово справляється", оскільки кожен з видів озброєння вимагає забезпечення, зокрема боєприпасів для ППО, щоб закрити небо, коли наземні сили розпочнуть наступ.

За його словами, жоден з видів озброєння не стане "срібною кулею".

Я думаю, що "срібна" куля в цьому випадку - це готовність українців використати 600 різних систем, які ми вже надали, - сказав він.

Полковник підкреслив, що не всі види озброєнь вже використовуються.

Найближчими тижнями та місяцями, коли все почнеться, буде показово, як українці використовують ті системи, які їм надали. Оскільки Україна, сподіваюся, буде успішною на полі бою, ще важливіше, щоб міжнародне співтовариство продовжувало надавати їй матеріально-технічне забезпечення та боєприпаси, щоб вона була ще успішнішою, - сказав він.

Чи змусить успішний контрнаступ союзників дати Україні більше зброї

Щодо надання нових можливостей, для мене було б дуже спекулятивно міркувати про те, що міжнародне співтовариство надасть у майбутньому. Але ми й надалі повторюємо, ми будемо з Україною стільки, скільки буде потрібно. Для цього, я думаю, ви постійно будете бачити більше усього, як це виглядатиме – подивимося.

За словами полковника, західні союзники зараз зосереджені на підготовці та забезпеченні України всім необхідним для наступу, який, за ідеєю, має відбутися найближчими тижнями та/або місяцями.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?