Поки не має змоги для початку контрнаступу ЗСУ — генерал армїі Німеччини
Категорія
Україна
Дата публікації

Поки не має змоги для початку контрнаступу ЗСУ — генерал армїі Німеччини

Поки не має змоги для початку контрнаступу ЗСУ — генерал армїі Німеччини
Джерело:  online.ua

За словами генерала збройних сил Німеччини Карстена Броєра за підсумками зустрічі з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, наразі поки не має умов для початку контрнаступальної операції українських військових, однак підготовка до нього триває.

Джерело:  Handelsblatt

ЗСУ продовжують підготовку до контрнаступу 

Україна прогресує в підготовці майбутнього наступу. Мені пояснили, як ведеться фронтовий бій. Земля ще багниста і волога. У деяких полях ще є великі озера. Умови для всебічного наступу останніми тижнями ще не створені, - пояснив Броєр. 

Генерал зазначив, що йому стало зрозуміло з візиту до України, що планування наступу триває.

Я не відчув жодної втоми від війни, але майже нестримну волю не тільки закінчити цю війну, а й перемогти в ній, - зазначив генеральний інспектор Бундесверу.

Армія РФ вже тікає з окупованих територій Запорізької області 

За словами керівниці Запорізької обласної ради Олени Жук, кремлівські загарбники не тільки проводять примусову евакуацію місцевого населення з окупованих територій регіону, а й самі радо тікають разом з ними.

Очільниця ОВА підкреслила, що ситуацію на окупованих територіях області можна умовно поділити на дві частини.

На одній частині про евакуацію не говорять, але туди масово з’їжджаються люди з Російської Федерації. Вони займаються мародерством і займають житло людей. З 18 населених пунктів, серед яких Токмак, Василівка, Білозірка та інші, рашисти без бажання людей вивозять їх із будинків. Першими окупанти вивозять працівників бюджетної сфери, зокрема вчителів, вихователів дитячих садочків, а в Енергодарі вивозять членів родин співробітників ЗАЕС, а самих співробітників залишають на роботі, - зазначає Олена Жук.

При цьому, за її словами, росіяни залякують місцевих мешканців байками про те, що ЗСУ розстрілюватимуть усіх без розбору за те, що люди перебували на тимчасово окупованих територіях.

Під колаборантами "горить земля": вони тікають, знищуючи документи, закриваючи "паспортні столи", замітають за собою сліди. Усе це максимально виглядає схожим на те, як це було в Херсонській області перед деокупацією. Добровільно ці люди ніколи б не пішли, - підкреслила Жук, зазначивши, що жителі окупованих територій чекають на українських військових.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?