В ЗСУ показали кадри прориву позицій армії РФ у Бахмуті
Категорія
Україна
Дата публікації

В ЗСУ показали кадри прориву позицій армії РФ у Бахмуті

В ЗСУ показали кадри прориву позицій армії РФ у Бахмуті
Джерело:  online.ua

Військові Третьої штурмової бригади ЗСУ показали кадри операції під Бахмутом внаслідок якої вдалось здійснити прорив на позиції 72-ої бригади армії РФ а найманці терористичної ПВК "Вагнер" опинились у пастці.

Джерело: Третя штурмова бригада ЗСУ

Що відомо про втечу 72-ої бригади армії РФ з під Бахмуту 

У результаті бою того дня було ліквідовано 13 окупантів, ще 25 загарбників поранено і знищено кілька складів з боєприпасами.

На опублікованих бригадою кадрах видно, як захисники під прикриттям бронетехніки та вогню блискавично просувалися територією ворога й вели з ним ближній бій.

На ситуацію тоді майже відразу відреагував ватажок терористичної ПВК "Вагнера" Євген Пригожин, який заявив, що виникла загроза оточення його найманців.

Російська пропаганда вже істерить, що між підрозділами окупантів нібито сталась "неузгодженність дій". "Вагнер" того дня нібито відійшов з флангу через прорив в іншому місці, а 72-а бригада РФ цього нібито не знала. У підсумку ЗСУ просунулися на 3 км.

Як вплине контратака ЗСУ на подальшу битву за Бахмут 

За словами військового експерта Українського інституту майбутнього Івана Ступака, просування українських військових під Бахмутом це ще не початок контрнаступу. Водночас росіяни досягненням вважатимуть навіть захоплення 60 метрів вулиці в місті-фортеці.

Вони знову розпочали друге коло, бо у них, як і минулого року, був дедлайн на 9 травня. Щоб визначити дати для інших населених пунктів, потрібно просто ознайомитись із минулорічною інформацією. Хоча масштаб операції цього року був меншим, ніж минулого, російським військовим вдалося захопити 60 метрів вулиці у місті Бахмут, що є значним досягненням для них, - зазначає експерт.

За його словами, внаслідок цього просування українські військові отримали непогані перспективи.

Це невеликий прорив, це ще не контрнаступ, але перспектива вже непогана і дуже цікава. На ширині 3 кілометри пройти в глибину 2,5 кілометра — це дуже непоганий прорив. За тієї умови, що Росія вісім місяців "бере" місто. А тут буквально за кілька днів, за день-два ЗСУ відвоювали велику, серйозну частину міста, - підкреслив Ступак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?