Україна отримала перший турецький ударний безпілотник Bayraktar TB2
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримала перший турецький ударний безпілотник Bayraktar TB2

Україна отримала перший турецький ударний безпілотник Bayraktar TB2
Джерело:  online.ua

Військова допомога Туреччини почала надходити в Україну, незважаючи на шантаж Росії. ВМС нарешті отримали перший турецький ударний безпілотник Bayraktar TB2.

Джерело: Facebook Міноборони України

В оборонному відомстві уточнили, що на даний момент проводяться остаточні приймальні випробування комплексу в місці базування.

"Це засіб для ефективного спостереження й прикриття узбережжя і акваторій Чорного та Азовського морів, нові можливості ураження надводних і наземних об'єктів супротивника високоточними засобами", - пояснив міністр оборони Андрій Таран.

Турецький ударний безпілотник Bayraktar TB2 прибув в Україну (фото - facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Як відомо, Україна ще в минулому році підписала з Туреччиною угоду про закупівлю для ЗСУ ударних турецьких безпілотників Bayraktar TB2. Нещодавно МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що турецькі ударні безпілотники потрібні ВСУ для стримування Росії. Він пояснив, що Київ закуповує військову техніку не для нападу, а для захисту.

Росія шантажує Туреччину через зброї для України

Президент Росії Володимир Путін жорстко шантажує турецького лідера Реджепа Тайіпа Ердогана за підтримку України. Зокрема, Кремль зводить політичні рахунки з Анкарою за рахунок російських туристів, а також загрожує розривом відносин.

Кілька днів тому перший заступник голови комітету Держдуми з оборони Олександр Шерін заявив про намір запросити послів України і Туреччини у зв'язку із заявами Кулеби про придбання безпілотників для стримування Росії.

"Необхідно з'ясувати це питання і переглянути взаємини Росії з Туреччиною, так як це країна НАТО, ми їй поставляємо комплекси ППО С-400, а вона поставляє озброєння Україні, знаючи, які відносини у нас з нею", - загрожують в Держдумі РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?