Україна отримала потужну допомогу від ЄС - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримала потужну допомогу від ЄС - що відомо

Україна отримала потужну допомогу від ЄС - що відомо
Джерело:  online.ua

У Євросоюзі та Всесвітній організації охорони здоров'я вирішили допомагати різним країнам, допоки пандемія COVID-19 не завершиться. Напередодні Україна отримала медичне обладнання та медикаменти для подолання епідемічної кризи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на представництво ЄС в Україні.

За офіційними даними, йдеться про лабораторне обладнання для 27 відповідних установ, а також реагентів. Загалом у пакеті:

  • 9 861 упаковка витратних матеріалів;

  • 217 956 реагентів;

  • 1 880 одиниць лабораторного обладнання.

Уся передана допомога пройшла контроль якості ВООЗ та відповідає усім вимогам для забезпечення точного та оперативного тестування на новий коронавірус.

Вважається, що допомога позитивно вплине на швидкість тестування, заощадить час та енергію українських медиків, що призведе до скорочення людських помилок.

Нагадаємо, станом на ранок 6 червня по всій Україні від початку епідемії встановили вже 49 043 діагнози COVID-19. Загалом у світі виявили понад 11,4 мільйона випадків нової інфекції.

У середині травня український уряд перевів карантин в адаптивний режим та дозволив попрокове послаблення режиму. Утім, станом на початок липня в окремих регіонах владі довелося повернути посилені обмеження через нові спалахи коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, коронавірус в Україні не втрачає оберти навіть у липні 2020 року. Всесвітня організація охорони здоров’я виявила серйозну проблему, пов’язану з епідемією серед українців.

За словами представника структури, в Україні рівень позитивних тестів на COVID-19 у відношенні на 100 тисяч населення вищий за інші країни Європи. Ситуація на Сході регіону погіршується, протилежно до Західної Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?