Україна отримала ще 1,5 млрд доларів від США та боєприпаси від Іспанії
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримала ще 1,5 млрд доларів від США та боєприпаси від Іспанії

Україна отримала ще 1,5 млрд доларів від США та боєприпаси від Іспанії
Джерело:  online.ua

До держбюджету надійшов останній безоплатний транш фінансової допомоги США Україні у розмірі 1,5 млрд доларів в рамках надання безповоротної допомоги обсягом в 4,5 млрд доларів. 

Джерело: сайт Мінфіну

Україна отримала черговий транш фінансової допомоги від США

Це останній транш грантових коштів з 4,5 млрд доларів які були надані Сполученими Штатами Америки через Цільовий фонд Світового банку.

Кошти надані в рамках проекту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні".

Представники Мінфіну наголосили, що отримані кошти будуть спрямовані на відшкодування витрат понесених бюджетом для забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, таких як оплата житлово-комунальних послуг, підтримка малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, ВПО тощо.

Це дозволить нам і надалі забезпечувати виплати заробітних плат, соціальних і пенсійних виплат та допомогу для внутрішньо переміщених осіб в умовах боротьби з агресором, - зазначив голова Мінфіну Сергій Марченко.

Нагадаємо, перші 3 млрд доларів від США за проектом "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" були надані Україні на День незалежності 24 серпня.

Між тим Іспанія відправила в Україну п'ятий транспортний літак із боєприпасами для великокаліберних артилерійських систем.

Міноборони Іспанії офіційно повідомило, що "9 вересня 2022 року літак Повітряно-космічних сил ЗС Іспанії Т-23 вилетів з авіабази Торрехон-де-Ардос (Мадрид) і транспортує в Україну боєприпаси великокаліберної польової артилерії. Це вже п'ятий рейс із зброєю, переданою Україні Іспанією за останні дні, - повідомляють представники Генштабу ЗСУ.

Минулого тижня чотири рейси вилетіли з бази у Роті (Кадіс).

Загалом вантажі, транспортування яких було здійснено в ці дні, складають 75 піддонів великокаліберних боєприпасів.

Також у відповідь на запит міністра оборони України Іспанія відправила вантажівку з медичними засобами та ще двадцять автомобілів зі спорядженням.

Всі ці постачання є прикладом рішучої та постійної підтримки українського народу з боку Іспанії протягом тривалого часу, - зазначила керівниця Міноборони Іспанії Маргарита Роблес.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?