Україна отримала від Польщі гелікоптери Мі-24
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримала від Польщі гелікоптери Мі-24

Україна отримала від Польщі гелікоптери Мі-24
Джерело:  online.ua

Україна отримала від Польщі 10 гелікоптерів Мі-24 для боротьби зі злочинною агресією армії РФ.

Джерело:  Wall Street Journal

Що відомо про нову військову допомогу від Польщі 

Польща, вірний союзник України, нещодавно надіслала Києву близько десятка бойових вертольотів Мі-24 радянської розробки, - йдеться у матеріалі видання із посиланням на власні джерела.

Що відомо про військову допомогу від інших західних партнерів України

Уряд Німеччини схвалив придбання боєприпасів для української армії.

Зазначається, що окрім боєприпасів для САУ Panzerhaubitze 2000, для України замовлять виробництво танків Leopard 2 і бойової машини піхоти Puma.

Напад РФ на Україну суттєво змінив політику безпеки. Це змушує закуповувати додаткові боєприпаси – як для Збройних сил Німеччини, так і для ЗСУ, - зазначають представники Мінфіну Німеччини.

Також там зазначається, що ЗСУ використовують на фронті Panzerhaubitz 2000 і танки Leopard 2, тому потреби у 155-мм артилерійських снарядах для гаубиці і 120-мм снарядах для бойового танка покриваються за допомогою Німеччини.

При цьому у Міноборони країни підкреслили, що з початку війни Україна отримала значні обсяги боєприпасів зі складів Бундесверу.

Між тим, за словами, глави Міноборони Олексія Резнікова, ЄС вже почав реалізацію проєкту щодо виробництва та передачі Україні 1 млн боєприпасів калібру 155-мм.

Проєкт Європейського Союзу на мільйон 155-мм снарядів вже повністю на марші. Заводи отримали замовлення і відповідно під це замовлення пішло вже виділене фінансування наших європейських партнерів, - зазначив глава Міноборони.

Резніков також зазначив, що західні партнери системно постачають Україні зброю та боєприпаси і фінансують виробництво амуніції, різних видів зброї та запасних частин до військової техніки.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?