Україна отримала від США 3D-принтери для виробництва запчастин для військової техніки
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримала від США 3D-принтери для виробництва запчастин для військової техніки

Україна отримала від США  3D-принтери для виробництва запчастин для військової техніки
Джерело:  online.ua

США передали Україні промислові 3D принтери, які дозволяють друкувати запчастини для військової техніки. 

Джерело: "Голос Америки"

Що відомо про передачу США 3D-принтерів для друку запчастин для військової техніки

За словами помічника керівника Пентагону з питань закупівель та утримання Вільяма ЛаПланта, промислові 3D-принтери були передані Україні у серпні місяці цього року.

За словами американського чиновника, минулого тижня українські спеціалісти завершили навчання по роботі з новою технікою.

Йдеться про принтер розміром із вантажівку, навчання на якій закінчили українці, і на ньому вони можуть друкувати всі свої частини, - пояснює ЛаПлант.

Які можливості відкриваються перед ЗСУ 

Він підкреслив, що наявність в українських військових передових 3D-принтерів абсолютно змінює ситуацію.

Ви можете робити чудові речі за допомогою 3D-друку, не тільки через швидкість. Ви можете фактично виробляти деталі, які ви не могли виготовити у звичайних умовах, - підкреслює представник Пентагону.

Також він додав, що в Україні фахівці після початку широкомасштабного вторгнення РФ стали самостійно і за своєю ініціативою друкувати 3D запчастини та деталі, навіть без відповідних дозволів, і не маючи пакетів технічних даних.

Знаєте, як кажуть, коли твоя країна зазнає екзистенційної атаки, закони про інтелектуальну власність лише трохи мають значення. Тож ми навели з цим порядок разом з іншими країнами. Тепер у них є всі пакети технічних даних, - підкреслив ЛаПлант.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?