Україна отримала від Заходу лише 10% необхідної допомоги — Маляр
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримала від Заходу лише 10% необхідної допомоги — Маляр

Україна отримала від Заходу лише 10% необхідної допомоги — Маляр
Джерело:  online.ua

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, Україна отримала лише 10% необхідної зброї для протистояння Росії.

Джерело: Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону

 Маляр сподівається на швидку збройну допомогу союзників

Скільки зусиль не докладала б Україна, але без допомоги Заходу ми не зможемо виграти війну. Від того, що заявляла Україна, з того, що нам потрібно, ми отримали лише 10 відсотків, - сказала вона.

Заступниця міністра оборони додала, що нині необхідно встановлювати чіткі терміни постачань озброєнь.

Кожен день зволікання — це фактично життя українських воїнів, це життя українських людей, цивільного населення, це зруйновані українські міста, і, зрештою, це, як ми бачимо вже зараз, тимчасово окуповані території. І тому, на жаль, ми не можемо чекати надто довго, бо ситуація дуже складна. І ми очікуємо, що наші західні партнери не просто погодяться допомогти, як це вже є зараз, а й будуть чіткі рамки часу, й це буде найближчим часом, і це буде саме та допомога, якої потребує Україна, - сказала Маляр.

Нагадаємо, що раніше радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк повідомив, що для перемоги над російською армією та звільнення територій ЗСУ потрібно щонайменше кілька тисяч одиниць важкого озброєння.

Зокрема, необхідно:

  • 1000 гаубиць калібру 155 мм;

  • 300 РСЗВ;

  • 500 танків;

  • 2000 одиниць бронетехніки;

  • 1000 дронів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?