Україна отримала вже 98% обіцяної Заходом бойової техніки
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримала вже 98% обіцяної Заходом бойової техніки

Україна отримала вже 98% обіцяної Заходом бойової техніки
Джерело:  online.ua

Станом на 26 квітня 2023 року понад 98% обіцяної бронетехніки США вже доставлені в Україну.

Джерело: Welt

Україна отримає все необхідне для наступу

Головнокомандувач силами НАТО в Європі генерал США Крістофер Каволі заявив, що українська армія своєчасно отримає всю необхідну зброю для очікуваного наступу.

За його словами, понад 98 відсотків обіцяної бойової техніки вже доправили до України.

Я дуже впевнений, що ми забезпечили їх необхідними матеріалами, і що ми продовжуватимемо надавати постачання для підтримки їхніх операцій. Згідно з моделюванням, яке ми дуже ретельно провели з ними, українці перебувають у хорошій позиції для контрнаступу проти російських військових, — сказав він Конгресу США.

Каволі також додав, що сухопутні сили Росії сьогодні більші, ніж вони були на початку війни, попри численні втрати у боях проти України. Зокрема, РФ втратила лише 80 літаків і досі має близько тисячі винищувачів.

За його словами, українці перебувають у "хорошій позиції", але попередив, що російська армія аж ніяк не зменшилася.

Довгоочікуваний контрнаступ ЗСУ уже розпочався

Очільниця пресцентру Сил оборони ОК “Південь” Наталія Гуменюк офіційно підтвердила, що контрнаступ Збройних сил України вже розпочався. За її словами, він вже йде невеликими, але впевненими кроками.
Вона звертає увагу на те, що саме в цьому полягає контрнаступ, який вже відбувається.

Тобто, в цьому якраз і полягає той самий контрнаступ, який всі чекають-чекають, коли ж вже почнеться, коли ж все можна знімати, коли можна показувати і викладати. А він тихесенько іде, такими невеличкими кроками, але впевненими. І йде він до того, що потужності ворога знищуються, зникають склади з боєприпасами, вибухають пункти зосередження техніки, прилітає в місця скупчення особового складу. І ось це, навіть не дуже організоване угруповання, стає зовсім розрізненим, – наголошує Наталія Гуменюк.

Не можна також не згадати про те, що Гуменюк натякала на початок контрнаступу ЗСУ ще декілька днів тому.

24 квітня глава пресцентру Сил оборони ОК "Південь" заявила, що на той час "останніх 3 дні у нас дуже потужні результати бойової роботи".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?