Україна перемогла Боснію та Герцеговину та вийшла у плей-офф відбору на ЧС-2022 – реакція соцмереж
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна перемогла Боснію та Герцеговину та вийшла у плей-офф відбору на ЧС-2022 – реакція соцмереж

Україна перемогла Боснію та Герцеговину та вийшла у плей-офф відбору на ЧС-2022 – реакція соцмереж
Джерело:  online.ua

В.о. головного тренера збірної України з футболу Олександр Петраков суттєво підвищив свої шанси зрештою зайняти ключову посаду і позбутися приставки в. о. після важливої гри українців у матчі проти Боснії та Герцеговини. Перемога над балканцями відкриває дорогу в плей-оф відбору на Чемпіонат світу-2022.

Джерело: пресцентр УАФ, соцмережі

Про високу ймовірність підвищення у посаді Петракова заявив голова Української асоціації футболу Андрій Павелко.

"Нехай погуляють сьогодні", – сказав він, привітавши як команду спортсменів, так і всіх вболівальників.

Своє захоплення грою збірної вже висловила низка топчиновників. Зокрема, президент Володимир Зеленський зазначив, що під час наступних матчів вся країна "рватиме горлянки", підтримуючи збірну у плей-оф.

Зі свого боку, Петраков зазначив, що останні три місяці, які йому доводилось готувати команду збірної України з футболу – найважчі у його кар'єрі.

"Я, напевно, постарів на років п'ять. Але я дуже задоволений, вже тут адаптувався... Жодних планів у мене немає, я – виконуючий обов'язки. Що буде далі, не знаю", – сказав він.

Команда налаштована рішуче

Павелко озвучив намір виконкому УАФ позбавити тренера приставки в. о. у середу, 17 жовтня. Він переконаний, що більшість представників асоціації однозначно підтримають рішення після здобуття збірною гучної перемоги.

За його словами, у роздягальні збірної після матчу була неймовірна атмосфера – і команда налаштована битися за вихід на ЧС-2022 у плей-оф.

Реакція соцмереж на перемогу збірної України

Президент Зеленський, реагуючи на результати матчу, заявив в Twitter, що вірить у вихід збірної України на ЧС-2022.

"Цих хлопців ми несамовито підтримуватимемо і зірвемо горлянку, коли їм це вдасться. Може бути інакше? Вірю, що ні", – заявив президент.

Також своє захоплення грою висловив відомий режисер та колишній політв’язень Кремля Олег Сенцов.

"Дякую нашім футболістам за чудову гру! Бущан просто кращий! Боротьба України за путівку до Катару на ЧС-2022 продовжиться у стикових матчах", – написав Сенцов.

Плей-оф має відбутися на початку наступної весни, і може складатися з двох матчів: по одному проти двох різних суперників. У першому матчі Україні може потрапити на жеребкування Португалія, Шотландія, Італія, Швеція чи Уельс.

На прес-конференції після матчу з Боснією і Герцеговиною зі ЗМІ поспілкувався півзахисник збірної України Тарас Степаненко.

"Ми виконали завдання-мінімум, вийшли до плей-офф, — сказав Тарас Степаненко. — Ми дуже переживали, це було помітно, але в підсумку проявили характер та заслужено перемогли".

Читайте також:

  • Шевченко прокоментував перший матч "Дженоа" під його керівництвом

  • Світоліна назвала умову завершення кар’єри

  • В УАФ назвали ймовірного наступного тренера збірної України з футболу

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?