Україна підготувала для РФ новий неприємний сюрприз
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна підготувала для РФ новий неприємний сюрприз

Україна підготувала для РФ новий неприємний сюрприз

Нафтогаз України вирішив завдати нового удару по РФ. Виконавчий директор компанії Юрій Вітренко зізнався, що НАК подає оновлені позови проти Росії до Третейського суду Гааги. Компанія планує зобов'язати РФ виплатити понад 7 мільярдів доларів компенсації за захоплення активів в окупованому Криму.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посилананням на "LIGA.net".

"Ми подаємо зараз оновлені позови проти Росії за втрату можливості використовувати наше майно в Криму. І там велика сума вимог – 5 мільярдів доларів без урахування відсотків. Але з відсотками це вже більше 7 мільярдів доларів", – наголосив український чиновник.

Окрім того, Вітренко зазначив, що розраховує на рішення суду наприкінці 2020 або в 2021 році.

Варто нагадати, що 30 грудня "Нафтогаз" та "Газпром" підписали новий контракт на транзит газу на 5 років та домовились про врегулювання та відкликанні у наступні 4 роки судових спорів. Як відомо, "Газпром" також погодився і виплатив Україні грошима більше 2,9 мільярда доларів згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу. Однак "Нафтогаз" зобов’язався відкликати позов проти "Газпрому" на 12,25 мільярда доларів.

Як повідомляв ONLINE.UA, в ході складних переговорів України з Кремлем з приводу газового контракту детально проговорювався кожен пункт, і складалося враження що сторони не встигнуть домовитися до 1 січня. Такою інформацією поділився виконавчий директор НАК Нафтогаз Юрій Вітренко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?