Україна підготувала відповідь на заяви про об'єднання ОРДЛО з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна підготувала відповідь на заяви про об'єднання ОРДЛО з Росією

Україна підготувала відповідь на заяви про об'єднання ОРДЛО з Росією
Джерело:  online.ua

Скандальний "форум" пропагандистів і бойовиків в окупованому Донецьку, на якому прозвучали заяви про об'єднання ОРДЛО з Росією, загострив переговорний процес по Донбасу. Українська делегація в ТКГ готує відповідь офіційному Кремлю вже на наступному засіданні. Глава делегації України Леонід Кравчук наголошує, що представники ОРДЛО, втім, як і команда російського президента Володимира Путіна, не озвучують на переговорах своє бажання "приєднати" так звані "ЛНР" і "ДНР" до РФ. Тому він має намір поставити чітке питання, про яке російське державне утворення заявляють пропагандисти і бойовики. Якщо представники ОРДЛО підтвердять позиції, озвучені на скандальному "форумі", Україна звернеться до співголови ОБСЄ в ТКГ Хайді Грау для того, щоб кардинально змінити порядок денний по Донбасу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Україні 24.

"У нас постане питання на наступному засіданні: а кого вони представляють? Росія сьогодні скаже одне, завтра інше, ми вже звикли до такої політики, а мова йде про те, чи стоять представники ОРДЛО, які беруть участь в ТКГ, на таких же позиціях , як їх ватажок і пропагандисти з Росії, чи ні? А якщо у них інша думка - то чия? Тобто для того, щоб було зрозуміло, про що ми будемо говорити, які завдання ставити, рішення приймати, нам потрібно добитися ясності. А то, що такі заяви не сприяють поліпшенню роботи, зрозуміло ", - пояснив Кравчук, як відповість Україна на заяви про об'єднання ОРДЛО з Росією.

Глава української делегації в ТКГ підкреслив, що наслідком скандальних заяв пропагандистів і ватажків ОРДЛО стало не тільки загострення в переговорному процесі, а й загострилася ситуація в зоні ООС, де бойовики знову почали прицільно обстрілювати українських військових в порушення домовленостей про перемир'я. Тому він вважає вкрай важливим змінити концептуальний підхід до питання Донбасу.

Нагадаємо, кілька днів тому в окупованому Донецьку пройшов так званий форум за участю, в тому числі, російських політиків і пропагандистів. На форумі ухвалили доктрину "Русский Донбас", яка передбачає захоплення всієї території Донецької та Луганської областей України та приєднання їх до Росії. У Кремлі, до речі, відмовилися від цього "документа" і заявили, що Путін не збирається включати Донбас до складу Росії. При цьому він підкреслив, що РФ "займає послідовну і відповідальну позицію щодо захисту російськомовного населення Донбасу і продовжить захищати росіян".

Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук відреагував на суперечливі заяви РФ і ОРДЛО щодо майбутнього Донбасу. Він вважає, що Путін і його соратники намагаються перехитрити самі себе. Кравчук підкреслив, що така ситуація породжує багато запитань до Росії і ОРДЛО, які вже на наступному засіданні ТКГ він має намір поставити главі російської делегації Борису Гризлову.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна відповість на спроби об'єднати ОРДЛО з Росією. Влада України обов'язково поінформують зарубіжних партнерів про чергове прикладі підривної діяльності Росії на Донбасі і нову спробу Кремля перекроїти Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?