Україна підписала нову угоду з Німеччиною - що відомо
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна підписала нову угоду з Німеччиною - що відомо

Україна підписала нову угоду з Німеччиною - що відомо
Джерело:  online.ua

У середу, 5 лютого, представники "Укрзалізниці" підписали меморандум про співпрацю з Deutsche Bahn. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію зустрічі за участю керівництва Кабінету міністрів.

На офіційному підписанні документа був присутній прем'єр-міністр Олексій Гончарук. З німецької сторони прибув член правління з питань інфраструктури Deutsche Bahn Рональд Пофалл.

"Звичайно, ми розуміємо, що на першому етапі співпраця між компаніями матиме більш консультаційний характер, однак ми сподіваємося, що з часом ми можемо прийти до більш глибоких форм співпраці", - зазначив голова уряду.

Меморандум передбачає консультування німецької державної компанії представників "Укрзалізниці" щодо функціонування структури. Українська сторона висловила під час зустрічі ідею про залучення менеджерів Deutsche Bahn до посад в правлінні та наглядовій раді "УЗ".

Нагадаємо, у Давосі на тлі Всесвітнього економічного форуму Гончарук стверджував, що Deutsche Bahn передадуть "Укрзалізницю" в управління. Це виявилося не зовсім так — німецькому підприємству довелося спростовувати заяву.

Як повідомляв ONLINE.UA, український прем'єр висловив очікування Києва від співпраці з Deutsche Bahn. На його думку, головне зараз для "Укрзалізниці" - отримати довіру, яка дозволить у майбутньому співпрацювати з іноземними інвесторами. Інвестиції — це друга мета уряду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?