Україна підпише п'ять нових торгових угод з різними країнами
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна підпише п'ять нових торгових угод з різними країнами

Україна підпише п'ять нових торгових угод з різними країнами
Джерело:  online.ua

В українському уряді розроблюють одразу декілька угод про встановлення вільної торгівлі з іншими державами. Згідно з оголошенням Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, йдеться про В'єтнам, Єгипет, Йорданію, Китай. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресконференцію міністра Ігоря Петрашка.

За його словами, угоди мають велику цінність для країни.

"Йде підготовка до нових угод про вільну торгівлю з Єгиптом, Йорданією, В’єтнамом, Індонезією та Китаєм. Це все — важливі ринки для української продукції в рамках розширення наших експортних можливостей", - зауважив Петрашко.

Він також додав, що українська сторона готується до оновлення угоди з Євросоюзом, для цього вже почалися відповідні переговори.

"Це буде наступний виклик у 2021 році, тому що 5 років з часу підписання угоди про асоціацію був так званий "stand still"... Зараз ми можемо переглядати угоди, і ми вже почали такі переговори", - пояснив міністр.

Про перегляд особливостей торгової угоди між Києвом та Брюсселем говориться не у перше. Українська влада анонсувала це заради оновлення домовленостей відповідно до сьогодення.

Нагадаємо, з 1 січня 2021 року нова зона вільної торгівлі функціонуватиме між Україною та Ізраїлем. Її узгодили під час особистих контактів президента Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху.

Як повідомляв ONLINE.UA, за словами Зеленського, Україна та Ізраїль отримають безліч переваг від введення зони. Він назвав цей крок новим рівнем відносини між державами, а також можливістю для "збільшення українського експорту, тіснішої кооперації у сферах high-tech, інжинірингу, розвитку інвестиційної співпраці".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?