Україна планує офіційно довести незаконне перебування РФ у Радбезі ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна планує офіційно довести незаконне перебування РФ у Радбезі ООН

Україна планує офіційно довести незаконне перебування РФ у Радбезі ООН
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Україна офіційно готується довести незаконність участі РФ у Радбезі ООН з подальшим її виключенням.

Джерело: брифінг міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби

Україна хоче виключити РФ з РБ ООН

Дмитро Кулеба повідомив, що Україна готує офіційні кроки, щоб довести незаконність перебування Росії у Раді безпеки ООН. Наступним кроком стане виключення РФ з Радбезу.

Росія багато років отруює ООН, це ні для кого не секрет, так само, як вона отруює всі міжнародні організації, у яких перебуває. Росія займає місце постійного члена Радбезу ООН без належних юридичних підстав для цього і внаслідок, відверто скажемо, шахрайської схеми, яка відбулася 31 рік тому, - сказав міністр.

Кулеба додав, що це буде непросто, але настав час відвертої й аргументованої розмови про узурпацію Росією місця в Радбез ООН та Організації Об'єднаних Націй загалом.

Міжнародне право, а не інтриги та махінації на догоду Росії - ось на чому стоятиме Україна, - сказав Кулеба.

Окрім цього, міністр також висунув звинувачення щодо ООН: організація залишається бездіяльною щодо направлення місії для вивчення ударів РФ за допомогою іранських безпілотників по цивільній інфраструктурі України.

Ще коли Росія тільки почала використовувати іранські мопеди для терористичних нальотів на українські міста та цивільну інфраструктуру, Україна та партнери звернулися до ООН з закликом направити місію експертів для вивчення застосування Росією іранських дронів. Це не просто місія. Справа в тому, що постачання Росії безпілотників іранського виробництва порушує резолюцію Радбезу ООН 2015 року, що закріплює ядерну угоду з Іраном, - сказав міністр.

Україна звернулася до Секретаріату ООН з приводу направлення місії ще 14 жовтня. Там запропонували дві дати в листопаді, одну з яких узгодили. Згодом Секретаріат ООН заявив про неможливість відвідування України у погоджений день.

ООН має пояснити причини затримки та бездіяльності, - сказав Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?