Україна планує вирощувати канабіс у Криму після його деокупації
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна планує вирощувати канабіс у Криму після його деокупації

Україна планує вирощувати канабіс у Криму після його деокупації
Джерело:  online.ua

Постійна представниця Президента України в АР Крим Таміла Ташева звертає увагу на те, що 13 липня Верховна Рада України у першому читанні проголосувала за законопроєкт про медичний канабіс. За її словами, після його легалізації та деокупації українського півострова цю рослину можуть вирощувати у Криму.

Джерело: Таміла Ташева

Україна хоче вирощувати канабіс у Криму після його звільнення

Як повідомляє Таміла Ташева, ідея вирощувати медичний канабіс у Криму з'явилася ще рік тому, після чого була закріплена у підсумковому документі "Стратегії економічного відновлення Криму".

Окрім того, вона підтвердила, що над цим документом активно працювали команди Київської школи економіки Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та Центру оборонних стратегій.

Варто зазначити, що його готували до ІІ саміту Кримської платформи, який відбувся 23 серпня.

Також офіційний Київ буде сприяти виробництву медичних засобів на основі канабісу та експорту його до інших країн, де цю речовину легалізовано.

Багато крутих ідей увійшло у підсумковий документ, і саме ця ідея, ще рік тому була відображена у документі. Дякую народним депутатам за важливе рішення. Сподіваюсь на швидке доопрацювання між читаннями і ухвалення закону, – зазначила Таміла Ташева.

Що важливо знати про законопроєкт про медичний канабіс

У законопроєкті №7457 пропонують використовувати канабіс та його смоли, екстракти й настоянки з цієї рослини у медичних та промислових цілях, а також у науковій та науково-технічній діяльності.

За нього парламент України проголосував у першому читанні 13 липня.

У документі також закликають встановити чіткі правила вироблення та обігу канабісу в медичних цілях. Таке рішення уже ухвалили Франція, Німеччина, Австрія, Чехія, Данія, Велика Британія, Словаччина та інші країни.

Очільник комітету Ради з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький звертає увагу на те, що документ передбачає жорсткий контроль з боку Національної поліції над вирощуванням, виробництвом та продажем ліків на основі канабісу.

Не можна також не згадати про те, що цей законопроєкт також підтримують у МОЗ, медичні сили ЗСУ, медики та експерти, а також український лідер Володимир Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?