Україна погасила значну частину боргу - що про це відомо
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна погасила значну частину боргу - що про це відомо

Україна погасила значну частину боргу - що про це відомо
Джерело:  online.ua

У Міністерстві фінансів ухвалили важливе рішення щодо боргових зобов'язань України. Напередодні, 1 вересня, у відомстві погасили другу серію єврооблігацій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За оприлюдненими даними, йдеться також про сплачення відсотків.

"Міністерство фінансів України погасило другу серію облігацій зовнішньої державної позики (ОЗДП), випущених під час реструктуризації в 2015 році. Загальна сума платежу становила понад 2 мільярди доларів США, в тому числі 1,69 мільярда доларів США погашення єврооблігацій і 0,40 млрд доларів США процентних платежів за єврооблігаціями з терміном погашення в 2020-2027 роках", - заявили у Мінфіні.

ОЗДП з погашенням цьогоріч випустили у 2015-2016 роках, загальна номінальна сума склала 1,78 мільярда доларів, а процентна ставка - 7,75% на рік. Ще 2017 року Мінфін викупив 0,42 мільярда доларів єврооблігацій, це стало першою в історії активною операцією з управління державним боргом.

"В серпні 2020 року Мінфін здійснив дорозміщення ОЗДП із погашенням в 2020 році на суму 0,33 млрд доларів США, які в повному обсязі були використані для завершення розрахунків за викупом на відкритому ринку державних деривативів (ВВП-варрантів), проведення якого стало можливим завдяки змінам внесеним в закон про державний бюджет України в квітні 2020 року", - нагадало відомство.

До кінця 2020 року залишки валютних платежів за держборгом становить до 1,6 мільярда доларів.

Як повідомляв ONLINE.UA, показники державного боргу України приголомшливо зросли влітку 2020 року. Згідно з оприлюдненими Кабінетом міністром даними, за підсумками червня він збільшився на 2,89 мільярда доларів США. Офіційні подробиці — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?