Україна погодилася провести розслідування через нібито падіння ракети у Білорусі
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна погодилася провести розслідування через нібито падіння ракети у Білорусі

Україна погодилася провести розслідування через нібито падіння ракети у Білорусі
Джерело:  online.ua

Керівництво Міноборони України офіційно підтвердило, що готове організувати та провести розслідування інциденту, який стосується падіння ракети на території Білорусі. Окрім того, офіційний Київ наголосив, що хоче запросити до участі експертів з країн, які не пов'язані з підтримкою Російської Федерації.

Джерело: сайт  Міноборони України

Київ проведе розслідування через нібито падіння ракети у Білорусі

Представники оборонного відомства звертають увагу на те, що українська влада чудово знає про відчайдушні й наполегливі спроби очільника Кремля Володимира Путіна втягнути Білорусь у свою агресивну війну проти України.

Саме тому офіційний Київ не відкидає, що інцидент на території РБ міг бути провокацією з боку держави-терориста РФ, яка проклала такий маршрут для своїх крилатих ракет, щоб спровокувати їхнє перехоплення у повітряному просторі над територією Білорусі.

Українська сторона, залишаючи за собою безумовне право на оборону та захист власного неба, є, водночас, готовою до проведення в Україні об’єктивного розслідування інциденту, який стався 29 грудня у небі над територією Білорусі внаслідок відбиття масованого ракетного удару РФ, - йдеться в повідомленні.

Міністерство оборони заявило, що має намір запросити до участі у такому розслідуванні авторитетних фахівців, однак винятково з тих країн, які не пов’язані з підтримкою режиму російського диктатора Володимира Путіна.

Що відомо про падіння ракети на території РБ

вВранці 29 грудня біля села Горбаха Брестської області Білорусі впала ракета від ЗРК С-300.

Що важливо розуміти, це сталося під час пуску з боку Росії крилатих ракет повітряного та морського базування, зенітних керованих ракет до ЗРК С-300 по об’єктах енергетичної інфраструктури України.

Нашій ППО вдалося успішно знищити 54 російські крилаті ракети з 69 запущених ворогом.

Міноборони РБ продовжує стверджувати, що їхня ротиповітряна оборона країни збила українську ракету з ЗРК С-300.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?