Україна, Польща і США підписали угоду про поставки газу
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна, Польща і США підписали угоду про поставки газу

Україна, Польща і США підписали угоду про поставки газу
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Представники України, Польщі та Сполучених Штатів Америки уклали угоду про безпеку поставок газу. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Данилюк, інформує ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».

«Історичний день. Ще один крок у напрямку до диверсифікації поставок газу в Україну», – написав секретар РНБОУ на своїй сторінці у Facebook.

Документ був підписаний міністром енергетики США Рік Перрі, секретарем РНБО України Олександром Данилюком і представником уряду Польщі з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Петром Наїмським.

Угода стосується співпраці в області реформ українського газового ринку, інфраструктури імпорту польського природного газу та українських підземних газових сховищ.

За словами Наїмського, починаючи з 2021 року Польща зможе поставляти на територію України 6 млрд кубометрів газу на рік. Це в 4 рази більше, ніж зараз. Для цього протягом найближчих місяців на польсько-українському кордоні буде збудовано ще один інтерконнектор – ділянка газопроводу протяжністю 110 кілометрів. Для визначення оптимального шляху реалізації проекту буде зібрана група експертів і представників профільних компаній, додав чиновник.

Міністр енергетики США Перрі зазначив, що цією інфраструктурою в майбутньому можуть користуватися і Сполучені Штати, для поставок в Україну зрідженого газу через Польщу.

Нагадаємо, що сьогодні президент Польщі Дуда зробив важливу заяву щодо санкцій проти Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?