Україна попросила Ізраїль поділитися розвідданими про співпрацю РФ із Іраном
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна попросила Ізраїль поділитися розвідданими про співпрацю РФ із Іраном

Україна попросила Ізраїль поділитися розвідданими про співпрацю РФ із Іраном
Джерело:  online.ua

Україна попросила Ізраїль поділитися розвідданими про будь-яку підтримку, яку Іран надає російським військовим у війні.

Джерело: Axios

Україна просить Ізраїль поділитися даними про Іран

7 вересня Київ разом із послом Ізраїлю відвідала заступниця генерального директора Ізраїлю з питань Євро-Азії Сімона Гальперіна, яка відповідає за Росію та Україну.

Вони зустрілися зі спецпредставником України з Близького Сходу Максимом Субхом, за словами ізраїльських чиновників.

Субх сказав, що Україна хоче встановити «канал діалогу» з Ізраїлем щодо питань Близького Сходу, щоб обмінюватися інформацією та розвідданими та координувати позиції, - повідомили ізраїльські офіційні особи.

Він додав, що це особливо важливо через зростаючу військову співпрацю між Іраном і Росією.

Субх підкреслив, що Україна виступає проти зняття санкцій з Ірану в разі підписання ядерної угоди, заявивши, що це дозволить посилити військову співпрацю між Тегераном і Москвою.

За словами ізраїльських офіційних осіб, Субх сказав ізраїльським дипломатам, що Україна очікує, що Ізраїль займе набагато чіткішу позицію щодо російської агресії та однозначно підтримає Україну, чого Ізраїль уникає через власні відносини з Росією.

Україна хоче, щоб Ізраїль надав військову допомогу прямо чи опосередковано через треті сторони та приєднався до міжнародних санкцій проти Москви, включаючи санкції проти окремих осіб, заявили ізраїльські офіційні особи.

Ізраїльтяни дали нам певні розвіддані, але нам потрібно набагато більше, - підтвердив високопоставлений український чиновник.

Нагадаємо, що Росія останніми днями атакувала позиції українських військових з «безпілотників-камікадзе», які були перефарбованими іранськими безпілотниками Shahed-136.

США та Україна звинуватили Іран у надсиланні сотень ударних безпілотників до Росії – ці звинувачення Тегеран заперечує.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?