Україна поскаржилася у СОТ на Росію - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна поскаржилася у СОТ на Росію - перші подробиці

Україна поскаржилася у СОТ на Росію - перші подробиці
Джерело:  online.ua

В українському Міністерстві економічного розвитку і торгівлі повідомляють, що Україна на засіданні комітету з питань спрощення процедур торгівлі Світової організації торгівлі (СОТ) заявила про недотримання РФ своїх зобов'язань щодо свободи транзиту, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

"У рамках засідання Комітету СОТ з питань спрощення процедур торгівлі, яке відбулося 12-13 лютого 2019 року у м. Женева (Швейцарська Конфедерація), українською делегацією було виголошено заяву щодо недотримання Російською Федерацією своїх зобов’язань стосовно свободи транзиту", - йдеться у повідомленні.

Українська сторона звернула увагу членів комітету на запровадження Російською Федерацією заборони на ввезення на її територію окремих товарів, які переміщуються транзитом через територію України з третіх країн, які є членами СОТ.

"Подібні заходи, на думку української сторони, не узгоджуються з положеннями статей V:6 ГАТТ 1994 та 11.4 Угоди СОТ про спрощення процедур торгівлі та, як наслідок, створюють додаткові перешкоди для транзиту", - зазначили в міністерстві.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американська влада направила скаргу на Росію в СОТ, в якій звинуватила Москву в порушенні правил Світової організації торгівлі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?