Україна потрапила до списку держав, які шкодять економічним інтересам ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна потрапила до списку держав, які шкодять економічним інтересам ЄС

Україна потрапила до списку держав, які шкодять економічним інтересам ЄС
Джерело:  online.ua

Єврокомісія оприлюднила перелік країн, які порушують права на інтелектуальну власність та шкодять економічним інтересам союзу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на документ.

Серед згаданих є Україна. Перелік входить у звіт відомства про захист та забезпечення прав інтелектуальної власності у третіх країнах.

Україну внесли у список другого пріоритету. Лідер у ньому - Китай, а от наша держава посідає друге місце за кількістю порушень.

"Індія, Індонезія, Росія, Туреччина й Україна залишаються країнами 2-го пріоритету. У цих країнах виявили серйозні системні проблеми у сфері захисту та дотримання прав інтелектуальної власності, що спричиняє суттєву шкоду для бізнесу Євросоюзу. У порівнянні з попередньою доповіддю, ці країни не мали прогресу, або продемонстрували лише обмежений прогрес у вирішенні цих занепокоєнь", - говориться у документі.

Європосадовці пояснили, Україна має проблеми із захистом інтелектуальної власності на законодавчому рівні. Зокрема, існує проблема транзиту піратського продукту до країн ЄС.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Німеччині нещодавно зробили заяву на адресу усіх кваліфікованих робітників з країн за межами ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?