Україна потрапила в рейтинг найсильніших армій Європи
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна потрапила в рейтинг найсильніших армій Європи

Україна потрапила в рейтинг найсильніших армій Європи
Джерело:  online.ua

Авторитетне видання Business Insider включило армію України в десятку найсильніших в Європі. До такого висновку редакція ЗМІ прийшла, проаналізувавши дані рейтингу Global Firepower за 2018 рік, передає ONLINE.UA.

ЗСУ опинилися на 10-му місці списку найсильніших армій на континенті з оборонним бюджетом на рівні 4,88 мільярда доларів. За даними видання, в Україні 1,1 мільйона військовослужбовців, 2214 танків, 39 винищувачів (загальна кількість військових літаків - 240) і 25 суден ВМС.

"На щабель вище за Україну опинилася Греція з бюджетом 6,5 мільярда доларів і 413,5 тисячами солдатів. Хоча танків у балканської країни майже удвічі менше, ніж в України. Однак винищувачів значно більше - 189.Найсильнішою армією в Європі видання вказало Росію. У трійці лідерів також опинилися Франція та Великобританія, які посіли друге і третє місця відповідно. З 4 по 8 місце займають армії Туреччини, Німеччини, Італії, Іспанії та Польщі", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що армія України виявилася сильнішою, ніж в 15 країнах Європи: Чехії, Швеції, Швейцарії, Норвегії, Нідерландів, Румунії, Білорусі, Данії, Угорщини, Фінляндії, Болгарії, Австрії, Словаччини, Португалії та Бельгії.

Нагадаємо, 10 вересня Президент Петро Порошенко збільшив термін призову на строкову військову службу в 2018 році з 2 до 3 місяців. Відповідний указ опубліковано на сайті глави держави.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  даний указ вносить зміни до попереднього указу від 15 лютого. Згідно з документом, осінній призов пошириться ще на один місяць і триватиме з жовтня по грудень 2018 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?