Україна повернула з російського полону ще 14 військових
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна повернула з російського полону ще 14 військових

Україна повернула з російського полону ще 14 військових
Джерело:  online.ua

Україна провела з РФ на території Донеччини обмін військовополоненими та повернула 14 військовослужбовців.

Джерело: Telegram-канал Координаційного штабу з питань військовополонених

Що відомо про обмін полоненими з РФ на території Донеччини

Додому повернулися 14 українських захисників. Серед них десять з 58 окремої механізованої бригади (ОМБР) і четверо - з 30 ОМБР, - повідомили представники Координаційного штабу.

У штабі додали, що військові потрапили в полон окупаційних військ навесні цього року.

При цьому наголошується, що серед звільнених воїнів - офіцер і військовий медик.

Ситуація у зоні бойових дій на півдні України 

За словами речника Оперативного командування "Південь" Владислава Назарова, підрозділи ЗСУ завдали низку влучних та потужних ударів по паромній переправі кремлівської окупаційної армії в Херсоні та ще по двох районах зосередження ворожих сил.

За його словами, обстановка на південнобузькому напрямку фронту залишається стабільно складною, але цілком контрольованою.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами, в рамках виконання вогневих завдань, завдано результативні удари по поромній переправі поблизу села Львове та по двох районах зосередження сил і засобів противника. Підтверджені втрати ворога становлять 37 рашистів, 3 танки, 4 гаубиці "Мста-Б", реактивна система залпового вогню "Град", - зазначив Назаров.

Спікер ОК "Південь" зауважив, що ЗСУ також знищили 10 одиниць автобронетехніки та склад боєприпасів ворога в Бериславському районі. Також підтверджено, що ушкоджений вчора в районі Сухого Ставку літак Су-25 виведений зі складу сил РФ.

Назаров додав, що зараз тривають позиційні бої з метою покращення положення по лінії фронту. Вогневе ураження здійснюється з метою запобігання введення в бій резервів противника, порушення його системи управління військами.

Наразі забезпечено призупинення логістики противника щодо забезпечення боєприпасами та пально-мастильними матеріалами.

Спікер ОК "Південь" нагадав, що вночі під обстрілами було село Зелений Гай в Миколаївському районі, внаслідок чого відбулось загоряння трьох житлових будинків. Попередньо без постраждалих. Також було атаковано Первомайську громаду, де зруйновано господарські будівлі.

Вкотре касетними снарядами з РСЗВ "Град" обстріляно Нікопольський район. Внаслідок обстрілу пошкоджено ліцей, понад десять житлових будинків, кілька господарчих споруд, автомобілі, лінії електропередач та 3 газогони. Поранено 1 цивільну особу, - зазначив Назаров.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?