Україна повідомила про перемовини щодо відключення РФ від SWIFT
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна повідомила про перемовини щодо відключення РФ від SWIFT

Україна повідомила про перемовини щодо відключення РФ від SWIFT
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС Дмитро Кулеба офіційно повідомив, що міжнародні партнери нашої країни вже розробляють низку санкцій проти РФ, якщо та здійснить нове вторгнення в Україну. За його словами, серед обмежень буде й відключення від платіжної системи SWIFT.

Джерело: CNBC

МЗС заявило про перемовини щодо відключення РФ від SWIFT

Як стверджує український дипломат, санкції включають обмеження торгівлі, інвестицій та банківських операцій. Він звернув увагу на те, що вони також можуть стосуватись і російського держборгу.

Дмитро Кулеба не приховує від українців, що відключення від SWIFT викликає найбільше дебатів. Урядовець вважає, що такі санкції "ядерним" варіантом. На переконання очільника МЗС, у будь-якому випадку санкції будуть жорсткими та безпрецедентними.

Що важливо розуміти, керівництво Європейського парламенту уже попереджало, що команда Володимира Путіна повинна заплатити високу економічну та політичну ціну в разі нової агресії щодо України. Як уже згадувалося раніше, парламентарі нещодавно підтримали відповідну резолюцію.

На тлі нарощення російських військ на кордонах, Європарламент закликає ЄС "бути готовим" до запровадження жорсткіших економічних санкцій. Вони мають включати замороження активів та заборону на в'їзд до ЄС людей з "найближчого оточення олігархів та з орбіти російського президента". Підтримують і виключення Росії зі SWIFT, якщо агресор атакує Україну, - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно іноземні ЗМІ почали бити на сполох через те, що Кремль почав стягувати війська до кордонів з Україною. Пізніше офіційний Київ підтвердив, що це дійсно так. Згідно з прогнозами української розвідки, РФ може напасти у січні – лютому 2022 року.

Дмитро Кулеба (фото — facebook.com-dmytro.kuleba)

На думку очілника української розвідки, наша країна не зможе відбити повномасштабний наступ Росії без допомоги Заходу.

Нещодавно очільник Білого дому Джо Байден навіть подзвонив президенту РФ Володимиру Путіну, однак ці перемовини поки нічого не змінили.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?