Україна повинна це використовувати: Геращенко про гучне визнання Путіна по Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна повинна це використовувати: Геращенко про гучне визнання Путіна по Криму

Україна повинна це використовувати: Геращенко про гучне визнання Путіна по Криму
Джерело:  online.ua

На прес-конференції в Гельсінкі після переговорів з Трампом російський президент Володимир Путін зробив гучне визнання про організацію Кремлем "референдуму" в Криму, що повинні використовувати українські дипломати і юристи.

Про це написала на своїй сторінці в соцмережі перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, передає ONLINE.UA.

Геращенко назвала цю заяву Путіна "явкою з повинною", що буде використано Україною при підготовці позовів для міжнародних судів. На її думку, не менш важливим є і те, що Путін усвідомлює, що "його візаві не визнає анексії Криму".

"Для нас важливо єдність та одностайність Сенату і Конгресу, Держдепу, Пентагону, Білого Дому, республіканців і демократів в ключовому: невизнання анексії Криму, окупації Донбасу, порушення кордонів України і відповідальність РФ за це. І це прозвучало від десятків впливових американців",- написала Геращенко, підкреслюючи важливість позиції США по Криму для України.

Раніше повідомлялося, що під час прес-конференції за підсумками переговорів Путіна і Трампа в Гельсінкі російський глава заявив, що американський лідер не визнав незаконну анексію Криму. При цьому Путін підкреслив, що у Росії інша точка зору.

"Ми вважаємо, що ми провели референдум в повній відповідності з міжнародним правом ... Для нас, для РФ, це питання закрите. Все",- підвів підсумок по кримському питанню Путін після переговорів в Гельсінкі.

Як повідомляв ONLINE.UA, в США різко розкритикували Трампа за його обмовку про непричетність Росії до втручання у вибори 2016 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?