Україна повинна це зробити - Лукашенко висунув новий неочікуваний ультиматум
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна повинна це зробити - Лукашенко висунув новий неочікуваний ультиматум

Україна повинна це зробити - Лукашенко висунув новий неочікуваний ультиматум
Джерело:  YouTube

Нещодавно офіційно стало відомо, що український лідер Володимир Зеленський влаштував екстрені телефонні переговори з президентом Білорусі Олександром Лукашенком — вказано, що сторони детально обговорювали питання, пов’язані із затриманням на території Білорусі наприкінці липня групи осіб, яка належить до приватної військової компанії Вагнера. Вже 6 серпня Лукашенко скликав термінову нараду з силовиками, на якій доручив запросити до Мінська генпрокурорів України і Росії для розгляду справи щодо затриманих бойовиків. За його словами, якщо Венедіктова і Краснов не захочуть приїжджати, то Білорусь самостійно вирішить подальшу долю "вагнеровців" відповідно до білоруських законів. Проте нещодавно Лукашенко знову змінив свою позицію та висунув новий ультиматум - він наголосив, що Білорусь видасть Україні затриманих бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнер", якщо Київ доведе їхню причетність до злочинів на Донбасі. Про це скандальний політик заявив під час програми "В гостях у Гордона", передає ONLINE.UA.

"Навіть таке питання ніколи у мене не стояло (чи видасть Білорусь Україні російських бойовиків – ред.). І стояти, думаю, не буде. У нас є міжнародні угоди з Україною та Росією. Суть полягає в тому, що генеральний прокурор України, генеральний прокурор Білорусі, Росії, правоохоронні системи в контакті, вони й працюють, я Зеленському про це сказав, над тим, щоб була чітка картина.Ніхто нікого не видає, поки не встановлять провину. А країна, яка робить запит (на екстрадицію – ред.), повинна довести провину цих людей. Що цей вбив цього, що стріляли, і так далі, і таке інше", - озвучив свою позицію Олександр Лукашенко.

Що важливо розуміти, в Офісі генпрокурора України Ірини Венедіктової оперативно відреагували на вимогу білоруського лідера — там звернули увагу на те, що дадуть відповідь Олександру Лукашенку лише після офіційного запрошення про візит.

"Реакція буде тільки після офіційного запрошення, наразі Офіс Генпрокурора його ще не отримав", — наголосили представники генпрокурорки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі почалася істерика після нових заяв Олександра Лукашенка - цього разу їх коментував заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв. В ін почав публічно погрожувати Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?