Україна повністю закриває всі КПВВ на Донбасі - що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна повністю закриває всі КПВВ на Донбасі - що важливо знати

Україна повністю закриває всі КПВВ на Донбасі - що важливо знати
Джерело:  online.ua

З неділі, 22 березня, Україна повністю закриває всі КПВВ на Донбасі - пропуск громадян та транспорту через лінію розмежування тимчасово буде припинений. Такі жорсткі обмеження введені з метою недопущення занесення на підконтрольну уряду України територію коронавірусної інфекції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресцентр ООС.

"У виняткових випадках, при наявності критично важливих життєвих обставин і відповідних підтвердних документів, особі може бути надано дозвіл на перетин лінії розмежування", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що введена заборона не діятиме для представників моніторингових місій ОБСЄ, ООН, МКЧХ. Їх пропуск буде здійснюватися в раніше встановленому порядку.

Слід зазначити, що раніше ватажок бойовиків "ЛНР" Леонід Пасічник ввів заборону з 23 березня на в'їзд на окуповану територію Луганської області в зв'язку із загрозою поширення коронавіруса нового типу. Закрили лінію розмежування з Україною і в так званій "ДНР". Бойовики заборонили в'їзд і виїзд для всіх громадян, незалежно від їх паспорта та прописки.

Нагадаємо, в Україні через загрозу поширення коронавіруса ввели карантин 12 березня за 3 квітня. Закриті всі школи, дитячі садки та інші навчальні заклади. З 16 березня через карантин Україна закрила кордон, а з 17 березня призупинила авіа- і залізничне сполучення. Влада закликає українців дотримуватися дисципліни карантину і по можливості не виходити на вулицю.

Напередодні Кабінет міністрів прийняв рішення про введення надзвичайної ситуації на території Києва, Дніпропетровської області та Івано-Франківської області. Режим надзвичайної ситуації покликаний мобілізувати зусилля для боротьби з поширенням COVID-19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ситуація з коронавірусом в ОРДЛО і окупованому Криму повністю безконтрольна  - там немає тестів на COVID-19, а в лікарнях перебувають десятки людей з пневмонією. У постійному представництві України при ООН нагадали Москві, що відповідальність за загрозу поширення коронавірусної інфекції в Криму і на Донбасі зараз повністю лежить на Росії - представники місії вимагають, щоб РФ інформувала міжнародну спільноту про заходи, які вживаються для боротьби з поширенням COVID19 на окупованих українських територіях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?