Україна позивається проти РФ через замах на Навального
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна позивається проти РФ через замах на Навального

Україна позивається проти РФ через замах на Навального
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів України позивається до Європейського суду з прав людини зі звинуваченнями проти Російської Федерації. Варто звернути увагу на те, що справа стосується тверджень українського уряду про триваючу адміністративну практику команди очільника Кремля Володимира Путіна, яка полягає у цілеспрямованих вбивствах тих, кого вважають ворогами офіційної Москви, на території Росії та інших держав. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу  ЄСПЛ.

Що важливо розуміти, у ЄСПЛ наразі не уточнюють зміст української скарги, проте, за попередніми даними, відомо, що одним з епізодів, який фігурує у звинуваченнях, є замах на вбивство головного ворога Володимира Путіна та відомого опозиціонера Олексія Навального з використанням нервово-паралітичної речовини "Новичок", що є у розпорядженні лише російських спецслужб.

Інформацію про те, що скарга офіційного Києва стосується Навального підтвердив також урядовий уповноважений з питань ЄСПЛ Іван Ліщина, наголосивши, що скарга України не стверджує, що це вбивство якимось чином стосується України.

"Немає обов’язку країнам обґрунтовувати наш зв’язок зі скаргою, наша держава просто повідомляє про системне порушення прав людини іншою державою, а саме Російською Федерацією", - наголосив український чиновник.

Варто звернути увагу на те, що присутність Навального у переліку жертв нападів офіційної влади РФ, втім, робить українську скаргу відповідною вимогам ЄСПЛ щодо строків давності. За словами чиновника, у скарзі фігурують також вбивства, скоєні на території нашої країни.

"Йдеться про системні вбивства тих, кого вважають ворогами Росії, як-то співробітників військової розвідки та СБУ, яких вбили в Києві та Маріуполі", - заявив Іван Ліщина.

Влада ЄС звертає увагу на те, що у позові йдеться також про вбивства за межами країн Ради Європи.

"Український уряд також заявляє про адміністративну практику Російської Федерації у нерозслідуванні цих вбивств та умисному проведенні операцій приховування, спрямованих на розчарування в зусиллях із пошуку відповідальних осіб", - кажуть в ЄСПЛ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Путіна відреагувала на нові санкції ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?