Україна представила концепцію Кримської платформи — що вона змінить
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна представила концепцію Кримської платформи — що вона змінить

Україна представила концепцію Кримської платформи — що вона змінить
Джерело:  online.ua

Команда українського президента Володимира Зеленського представила концепцію "Міжнародної кримської платформи" Європейському союзу під час обговорення наслідків незаконної анексії Криму. Цю інформацію підтвердила Європейська служба зовнішніх дій. Згідно з останніми даними, Євросоюз та офіційний Київ провели восьму відеоконференцію, присвячену окупованому Криму. Варто зазначити, що зустріч організували на рівні вищих посадових осіб Європейської служби зовнішньої дії та Єврокомісії та представників української влади, повідомляє ONLINE.UA.

Зазначається, що сторони ознайомили одна одну зі своєю політикою щодо Криму та Севастополя, включно з обмежувальними заходами, та привітали дипломатичні зусилля, спрямовані на відновлення суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. Українська влада також представила концепцію "Міжнародної кримської платформи".

"Учасники також звернулись до питань співпраці у міжнародних форумах та питань міжнародного права. Було підкреслено серйозне погіршення ситуації з правами людини на півострові, внаслідок чого міжнародним організаціям та суб'єктам прав людини все ще відмовляли у доступі. Обидві сторони також обмінялись думками щодо ситуації в галузі безпеки та зростаючої мілітаризації півострова Російською Федерацією", — сказано в повідомленні.

Влада Європейського Союзу вкотре наголосила, що не визнає і ніколи не буде визнавати незаконну окупацію Кримського півострова РФ.

Нещодавно очільник МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що офіційний Київ виступає за створення у ЄС позиції спеціального представника щодо Криму. За словами українського дипломата, Євросоюз є хорошим партнером для нашої країни і підтримує її від самого початку конфлікту, але "простір для поліпшення" ще є.

"Ми хотіли б, щоб була створена позиція спеціального представника ЄС щодо Криму. Тому що ці кризи відбуваються навіть не в безпосередній близькості від Європи, вони відбуваються в Європі, і вони заслуговують особливого розгляду", — підкреслив Кулеба.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Держдумі РФ закликали Ілона Маска розв'язувати проблеми Володимира Путіна в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?