Україна приєдналася до нової місячної місії NASA
Категорія
Технології
Дата публікації

Україна приєдналася до нової місячної місії NASA

Україна приєдналася до нової  місячної місії NASA
Джерело:  online.ua

Команда українських фахівців долучилася до нової місії американського агентства NASA. Україна таким чином стала 9-ю державою, яка приєдналася до позаземного проєкту Artemis ("Артеміда"). Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Державне космічне агентство України.

У відомстві нагадали, що програма передбачає міжнародну співпрацю під час освоєння Місяця, Марса, комет та астероїдів, які вирують Сонячною системою.

За оприлюдненими даними, усі країни-учасники повинні публікувати наукові дані. які вони отримали під час роботи, а також проводити відповідні заходи виключно з мирною метою.

"Це важливо для України, тому що ми зможемо реалізувати свої власні проєкти в партнерстві з провідними космічними агентствами світу... Також, я переконаний, що домовленості дадуть новий поштовх до об'єднання держав в започаткуванні багатосторонніх консультацій в контексті розвитку міжнародного космічного права", - цитує пресслужба голову Держкосмосу Володимира Усова.

Нагадаємо, "Артеміду" анонсували кілька років тому, головною метою програми стала нова місія до Місяця, учасницею якої повинна стати принаймні одна жінка-космонавт. Саме цим пояснюється вибір назви, оскільки попередні американські проєкти називалися на честь Аполлона та складалися виключно з чоловіків.

Директор NASA Джим Брайденстайн передбачує організувати перший за багато років пілотований політ до Місяця вже 2024 року, однак експерти неодноразово висловлювали сумнів щодо таких амбітних планів.

Як повідомляв ONLINE.UA, космічна галузь України знаходиться у важкому стані, однак президент Володимир Зеленський націлений на розробку в наступні роки власної ракети-носія. Амбітні плани Києва розкрив віцепрем’єр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?